Ένας Αυστραλός μεγιστάνας ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο του Τιτανικού, με το όλο εγχείρημα να υπολογίζεται ανάμεσα σε 500 εκατομμύρια και 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με τον Guardian, πρόκειται για τον μεγιστάνα των ορυχείων Clive Palmer, όπου στο παρελθόν προσπάθησε ανεπιτυχώς να αναβιώσει το θρυλικό πλοίο, αφού η διαδικασία σταμάτησε λόγω χρεών σε μια κινεζική εταιρεία.

Στη συνέχεια αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και μπορεί να μην έχασε την περιουσία του, ωστόσο αρκετοί θεωρούν ότι δεν διαθέτει σε καμία περίπτωση τα χρήματα που χρειάζονται.

Έτσι, ο Clive οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ και παρουσίασε τα σχέδια για το πλοίο που ονειρεύεται, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του θρυλικού σκάφους και θα ονομάζεται Τιτανικός ΙΙ.

Μάλιστα, τόνισε πως «αυτή τη φορά έχω λεφτά και τόσα, ώστε να φτιάξω 10 Τιτανικούς», σε μια προσπάθεια να πείσει τους δύσπιστους.

Επίσης, ανέφερε πως «δεν θέλω να πεθάνω, χωρίς να έχω κάνει κάτι» και πρόσθεσε πως το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί σε 10 χρόνια, όμως ακόμη ψάχνει ναυπηγείο που θα δεχτεί να αναλάβει τις εργασίες.