Ένας άνδρας κατάφερε να κερδίσει 1,8 εκατομμύρια δολάρια σε λίγες εβδομάδες και η σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο μετά από λίγο καιρό, για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Σύμφωνα με τον Guardian, μια γυναίκα που εργαζόταν στο τμήμα εξαγορών της BP, δούλεψε μια μέρα από το σπίτι της, όταν δέχτηκε ένα σημαντικό τηλεφώνημα που αφορούσε την εξαγορά της Travel Centers of America από την εταιρεία της.

Χωρίς να γνωρίζει κάτι, ο σύζυγος την κρυφάκουσε και εφόσον έμαθε τα σχέδια, αγόρασε 46.450 μετοχές. Έπειτα, περίμενε να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Travel Centers of America και όταν έγινε, πούλησε τις μετοχές, αποκομίζοντας 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Στη συνέχεια αποκάλυψε τα πάντα, υποστηρίζοντας πως το έκανε για εκείνη, ώστε να μη χρειαστεί να εργάζεται. Ωστόσο, η γυναίκα ενημέρωσε τον προϊστάμενό της, για να αποφύγει τυχόν προβλήματα, σε περίπτωση που μάθαιναν στο γραφείο για την κίνηση του συζύγου.

Τελικά, ο προϊστάμενος την απέλυσε για να αποφύγει την οποιαδήποτε ευθύνη, παρότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο σε βάρος της γυναίκας, πόσο μάλλον ότι ευθύνεται για τη διαρροή.

Πλέον, ο άντρας βρίσκεται αντιμέτωπος με την αμερικανική δικαιοσύνη, κατηγορούμενος ότι «χρησιμοποίησε εσωτερική πληροφόρηση μιας εταιρείας για να εκμεταλλευτεί τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες», ενώ η γυναίκα τον εγκατέλειψε και κατέθεσε τα χαρτιά για το διαζύγιο.