«Ολόκληρη η χώρα εύχεται να γίνει καλά» έγραψε στο Χ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, μετά τη διάγνωση του Βασιλιά Καρόλου με καρκίνο.

«Εύχομαι στη Μεγαλειότητά του πλήρη και ταχεία ανάρρωση. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα επιστρέψει στα καθήκοντά του δριμύτερος και ξέρω ότι ολόκληρη η χώρα εύχεται να γίνει καλά» έγραψε ο Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς Κάρολος, 1,5 χρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ, διαγνώστηκε με καρκίνο.

«Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, όμως η διάγνωση έγινε κατά τη διάρκεια της επέμβασής του για τον διογκωμένο προστάτη». Ο τύπος καρκίνου που έχει ο βασιλιάς Κάρολος δεν έγινε γνωστός, όμως σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού η θεραπεία του βασιλιά έχει ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς «παραμένει ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να γυρίσει πλήρως στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό». Οι δημόσιες εμφανίσεις του έχουν ήδη αναβληθεί, ενώ τη θέση του σε διάφορες εκδηλώσεις αναμένεται να πάρουν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο λόγος που ο βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Η στιγμή που το BBC διακόπτει το πρόγραμμά του

Το BBC με έκτακτο δελτίο στην τηλεόραση ενημέρωσε το κοινό πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. Η παρουσιάστρια διάβασε την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ενώ η ρεπόρτερ σχολίασε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.