Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ζήτησε σήμερα δημοσίως συγγνώμη, επειδή κράτησε μυστικό το ότι νόσησε από καρκίνο και νοσηλεύτηκε, μια υπόθεση που προκάλεσε αντιδράσεις στη χώρα.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής: Δεν το διαχειριστήκαμε αυτό όπως έπρεπε (…). Θα έπρεπε να είχα ενημερώσει τον πρόεδρο ότι διαγνώστηκα με καρκίνο. Θα έπρεπε επίσης να το είχα πει στην ομάδα μου και στον αμερικανικό λαό και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη γι αυτό. Ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους μου και τον αμερικανικό λαό» είπε.

Ωστόσο «θέλω να πω πολύ ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε κενό στις αρμόδιες αρχές και (ότι δεν υπήρξε) κανένας κίνδυνος για τη διοίκηση και τον έλεγχο του υπουργείου» υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου θέλησε να φανεί καθησυχαστικός αναφερόμενος στην ανάρρωσή του.

«Η ανάρρωσή μου πάει καλά αλλά όπως μπορείτε να δείτε, αναρρώνω ακόμη», δήλωσε στους δημοσιογράφους σχολιάζοντας το κάπως δύσκαμπτο βάδισμά του. «Έχω ακόμη λίγο πόνο στο πόδι μου», ανέφερε διευκρινίζοντας ότι κάνει κινησιοθεραπεία.

Σημειώνεται, ότι ο 70χρονος υπουργός προκάλεσε σάλο και πολιτική αντιπαράθεση, επειδή επί πολλές ημέρες απέκρυπτε ότι είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο την 1η Ιανουαρίου λόγω επιπλοκών μετά τη χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του προστάτη στην οποία υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο.

Μάλιστα, το γεγονός δεν ήταν γνωστό τόσο στον Τζο Μπάιντεν, όσο και σε άλλα μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης.