Ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 συνετρίβη την Τετάρτη στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, ανέφεραν τέσσερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταδίδει το Reuters.

Το Il-76 είναι σχεδιασμένο για την αερομεταφορά στρατευμάτων, φορτίων, στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων. Έχει πλήρωμα πέντε ατόμων και μπορεί να μεταφέρει έως και 90 επιβάτες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA, ότι: «Περίπου στις 11:00 ώρα Μόσχας (10:00 ώρα Ελλάδας) ένα αεροσκάφος Il-76 συνετρίβη στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ (…) Σε αυτό επέβαιναν 65 αιχμάλωτοι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού που μεταφέρονταν στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ ενόψει ανταλλαγής (αιχμαλώτων), έξι μέλη του πληρώματος και τρεις συνοδοί».

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από το Baza, ένα κανάλι που συνδέεται με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, δείχνει ένα μεγάλο αεροσκάφος να πέφτει και να εκρήγνυται σε μια μεγάλη μπάλα φωτιάς.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ δήλωσε ότι ένα αδιευκρίνιστο «συμβάν» σημειώθηκε στην περιοχή Κοροσάνσκι της περιφέρειας, βορειοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ, προσθέτοντας ότι θα μεταβεί στο σημείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ερευνητές και σωστικά συνεργεία έχουν ήδη σπεύσει στην περιοχή.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, έχει δεχτεί συχνές επιθέσεις από την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας πυραυλικής επίθεσης του Δεκεμβρίου, από την οποία σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι.