Μια μητέρα από το Οχάιο συνελήφθη πρόσφατα για εξαπάτηση πλήθους με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, αφού ξύρισε το κεφάλι της μικρής της κόρης, για να πιστέψει ο κόσμος ότι αυτή έπασχε από καρκίνο. Η Πάμελα Ριντ, 41 ετών, φέρεται να έλεγε ψέματα σε φίλους και την οικογένειά της, αναφορικά με την υγεία της 7χρονης κόρης της, την οποία εξέθετε δημόσια στο διαδίκτυο ως τυφλό και άρρωστο παιδί, που έπασχε από ένα πλήθος σοβαρών ιατρικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της λευχαιμίας.

Η Ριντ παραδέχτηκε ότι ξύρισε ακόμη και το κεφάλι του μικρού παιδιού της, για να πουλήσει το απαράδεκτο ψέμα της, σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Τα μέλη της κοινότητας «συμμετείχαν γενναιόδωρα σε προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων και είχαν δώσει τα λεφτά, για να βοηθήσουν την οικογένεια να αντισταθμίσει το ιατρικό κόστος», ανέφερε σε δήλωση το γραφείο του σερίφη της κομητείας Noble.

Το παρανοϊκό σχέδιο της μητέρας κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, αφού μια νοσοκόμα του δημοτικού σχολείου ανακάλυψε ότι η μικρή δεν ήταν τυφλή στο δεξί της μάτι, όπως ισχυρίστηκε η μητέρα της, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Absolutely love when Miss Addie wraps her arms around my neck, kisses my cheek and says “I love you mommy” ❤️. We’re…

Posted by Our "Rae" Of Sunshine – Team Addey Rae on Monday, November 11, 2019

Η Ριντ είχε πει προηγουμένως στη νοσοκόμα ότι η κόρη της, που στα αρχεία αναφέρεται με τα αρχικά AR, επρόκειτο να νοσηλευτεί στο μέλλον για να λάβει θεραπείες καρκίνου, γεγονός που στοίχισε στο κορίτσι να χάσει περισσότερες από 280 ώρες σχολείου το έτος 2023-2024 , όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=7422565184436570&id=100000494875827&mibextid=9R9pXO

Posted by Our "Rae" Of Sunshine – Team Addey Rae on Saturday, September 9, 2023

Η νοσοκόμα κάλεσε τον γιατρό της AR, ο οποίος επιβεβαίωσε τις υποψίες της ότι το κοριτσάκι δεν έχει ούτε είχε ποτέ καρκίνο: «Η AR δεν είχε καρκίνο ή λευχαιμία και δεν είχε ποτέ καρκίνο ή λευχαιμία». Μάλιστα, η νοσηλεύτρια υποστήριξε πως η πληθώρα εγγράφων που έδωσε η Ριντ στο σχολείο σχετικά με τον υποτιθέμενο καρκίνο της AR ήταν πλαστή στο σύνολό της, όπως μεταδίδει η NewYorkPost.

Η Ριντ αργότερα ομολόγησε την παραποίηση των εγγράφων και συνταγών, για να φαίνεται σαν να επρόκειτο για φαρμακευτική αγωγή, που έπαιρνε το παιδί της, για τον καρκίνο. Εκτός αυτού, σύμφωνα με τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις, έδινε φάρμακα στο παιδί, που σαφώς και δε χρειαζόταν.

Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, η Ριντ αρχικά προσπάθησε να πει ψέματα, προτού παραδεχτεί ότι είχε κάνει το τέχνασμα, «επειδή της άρεσε η υποστήριξη», αναφέρει η ένορκη κατάθεση. Η Ριντ δημοσίευε τακτικά για την κατάσταση υγείας της AR σε μια σελίδα αφιερωμένη στο σχέδιό της από τον Οκτώβριο του 2017, όταν το κορίτσι ήταν μόλις 20 μηνών.

Εκείνη την εποχή, η Reed ισχυρίστηκε ότι η μικρή AR έπασχε από σοβαρή απλαστική αναιμία, μια ασθένεια στην οποία ο μυελός των οστών δεν παράγει αρκετά αιμοσφαίρια για το σώμα, αν και δεν είναι σαφές, εάν η ασθένεια ήταν επίσης κατασκευασμένη. Στη σελίδα, έχει μοιραστεί αρκετούς συνδέσμους με διαδικτυακούς εράνους όλα αυτά τα χρόνια – μόνο μερικοί από τους οποίους έκτοτε καταργήθηκαν – που συγκέντρωσαν χιλιάδες δολάρια. Φυσικά, φαίνεται πως η Ριντ μάλλον τα έβαλε απευθείας στις δικές της τσέπες… Μια οργάνωση ανέφερε ότι έδωσε στην οικογένεια Ριντ περίπου 8.000 δολάρια, για να βοηθήσει με τα έξοδα των θεραπειών για τον καρκίνο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Μόλις δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή της, η Reed ισχυρίστηκε στο Facebook ότι η υγεία της AR χειροτέρευε. «Όταν μας είπαν ότι θα ήταν ο μεγαλύτερος αγώνας μέχρι στιγμής, νομίσαμε ότι ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά τίποτα δεν προετοιμάζει έναν γονέα να δει όλα αυτά……Οι καρδιές μας συντρίβονται με κάθε θεραπεία, κάθε δάκρυ και κάθε νύχτα πρέπει να εξηγήσουμε γιατί…επειδή δεν έχουμε αυτή την απάντηση», έγραψε η Ριντ, υποστηρίζοντας ότι η κόρη της θα ξεκινούσε 10 εβδομάδες έντονης θεραπείας για τον καρκίνο. Το σχέδιο ήταν τόσο «άρρωστο», που ακόμη και η άλλη κόρη της Ριντ πίστευε ότι η αδερφή της «είχε καρκίνο και ήταν βαριά άρρωστη», σύμφωνα με τα αρχεία.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο σύζυγος της Ριντ συμμετείχε στην απάτη, αλλά δεν ήταν σπίτι τη στιγμή της σύλληψης της Ριντ και ως εκ τούτου τα δύο παιδιά τους απομακρύνθηκαν από το σπίτι. Η Ριντ κατηγορήθηκε για κλοπή με εξαπάτηση, κακούργημα τέταρτου βαθμού.

Η εγγύηση ορίστηκε στα 50.000 δολάρια.