Ένα 16χρονο αγόρι μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην κορυφή ενός λόφου με θέα το κεντρικό Λονδίνο, καθώς πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το BBC ο Χάρι Πίτμαν βρισκόταν με φίλους του στο Primrose Hill λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν ενεπλάκη σε μια διαμάχη που κατέληξε σε θάνατο, δήλωσε ο ντετέκτιβ Τζεφ Γκρόγκαν. Οι προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή απέτυχαν.

«Ήταν ένας νέος άνθρωπος με το υπόλοιπο της ζωής μπροστά του», δήλωσε ο ντετέκτιβ. «Η οικογένειά του είναι δικαιολογημένα συντετριμμένη».

Ένα συνομήλικο αγόρι συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο και κρατείται, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι ντετέκτιβ αναζητούσαν πληροφορίες από μάρτυρες που ήταν ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στον λόφο δίπλα στο Regent’s Park. Περιβάλλεται από δρόμους με πλούσια σπίτια και βρίσκεται επίσης κοντά σε αρκετούς πύργους δημόσιων κατοικιών.

Το πάρκο συνήθως κλείνει τη νύχτα, αλλά ήταν προγραμματισμένο να παραμείνει ανοιχτό μέχρι τη 1 π.μ. της Δευτέρας για να παρακολουθήσει ο κόσμος τα πυροτεχνήματα της πόλης κατά μήκος του ποταμού Τάμεση, 5 χιλιόμετρα (3 μίλια) νοτιότερα.