Τη συγκίνησή του που βγήκε σε σύνταξη δεν μπόρεσε να κρύψει το πρωί της Δευτέρας (4/12) ο ελληνοαμερικανός αστυνομικός που βγήκε σε σύνταξη χορεύοντας ζεϊμπέκικο. «Όποιον διαλέξουν θα τον βοηθήσω» είπε ο Τζον Πάππας.

Ο 52χρονος όπως τόνισε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, υπηρέτησε ως διοικητής του τμήματος συγκοινωνιών Κ-9 του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD) για 26 και πλέον χρόνια και συνταξιοδοτήθηκε.

Ο ίδιος, χόρεψε ζεϊμπέκικο υπό τους στίχους του Νότη Σφακιανάκη, αλλά και νησιώτικα στη λαμπρή προς τιμήν του τελετή, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στο Long Island, με τη συμμετοχή συγγενών, φίλων αλλά και πολλών συναδέλφων του.

Το Τμήμα Συγκοινωνιών και αρκετοί πρώην συνάδελφοι θέλησαν να τον ευχαριστήσουν για τη συνεισφορά του στην υπηρεσία, καθώς και για την ανάπτυξη του ειδικού Τμήματος Κ-9 του NYPD για τις συγκοινωνίες, με ένα αφιερωματικό βίντεο, υπό του ήχους του «Ζορμπά».

«Είμαι 52 χρόνων. Έχω συνολικά περίπου 3 δεκαετίες στην αστυνομία, είμαι 18 χρόνια διοικητής σε αυτήν την ειδική ομάδα (σ.σ. Κ-9) που ίδρυσα στο τέλος του 2005. Ο λόγος ήταν για τρομοκρατικές επιθέσεις που δεχόμαστε συνεχώς στη Νέα Υόρκη» είπε ο Τζον Πάππας.

Όπως σημείωσε έχει στενή συνεργασία με παρόμοιες ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη, μεταξύ τους και στην Ελλάδα.

«Έχω εφεύρει σαν σαμάρι για το σκυλί που ανιχνεύει εκρηκτικά που δεν μπορεί η μύτη του» ανέφερε και εξήγησε πως ήταν παρών «σε όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις», ενώ η ομάδα του έχει πολλές φορές βοηθήσει στην εξουδετέρωση βομβών.

«Όποιον διαλέξουν θα τον βοηθήσω» σημείωσε αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του.