Τα φαντάσματα της βασίλισσας Ελισάβετ Α΄, του Ερρίκου Η΄ και του βασιλιά Γεωργίου Γ΄ φέρονται να τριγυρίζουν γύρω από τις φημισμένες βασιλικές κατοικίες τους. Η βρετανική βασιλική οικογένεια διαθέτει πληθώρα παλατιών, με πολλά από αυτά να λέγεται ότι είναι στοιχειωμένα.

Ενώ τα μέλη της οικογένειας είναι γνωστά για τις εντολές αποκεφαλισμών και τις άγριες ερωτικές τους σχέσεις, μερικοί από αυτούς έχουν αφήσει την κληρονομιά τους και με πιο υπερφυσικό τρόπο.

Με αφορμή το Halloween, το nypost.com παρουσιάζει τις στοιχειωμένες πτέρυγες των φημισμένων παλατιών της βασιλικής οικογένειας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάστρο Ουίνδσορ

Κάστρο του Ουίνδσορ

Στο αγαπημένο κάστρο της οικογένειας έχουν φιλοξενηθεί πολλοί βασιλικοί γάμοι – συμπεριλαμβανομένου του γάμου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ το 2018. Ωστόσο, σύμφωνα με τους θρύλους, λέγεται ότι φιλοξενεί τα πνεύματα του βασιλιά Ερρίκου Η’, του Γεωργίου Γ’, της Ελισάβετ Α’ και της βασίλισσας Ελισάβετ, της βασίλισσας μητέρας.

Η βασίλισσα μητέρα – η οποία είναι η μητέρα της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και η γιαγιά του σημερινού μονάρχη βασιλιά Καρόλου – πέθανε το 2001, αλλά λέγεται ότι στοιχειώνει τη βιβλιοθήκη, όπου ακούγονται τα τακούνια της. Εν τω μεταξύ, η αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, ανέφερε επίσης ότι είχε δει φαντάσματα στο κάστρο.

Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Η πιο διάσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας λέγεται επίσης ότι είναι στοιχειωμένη. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ χτίστηκε για τους βασιλείς το 1703 επί βασιλείας της βασίλισσας Άννας, αλλά ένα μοναστήρι βρισκόταν στο οικόπεδο, πριν από την κατασκευή του παλατιού.

Αρκετοί θάνατοι συνέβησαν εκεί, συμπεριλαμβανομένου ενός αλυσοδεμένου μοναχού, ο οποίος λέγεται τώρα ότι στοιχειώνει την πίσω βεράντα του παλατιού. Ο ταγματάρχης John Gwynne, προσωπικός γραμματέας του βασιλιά Εδουάρδου VII, φέρεται επίσης να αυτοκτόνησε μέσα σε ένα γραφείο του παλατιού, αφού χώρισε τη σύζυγό του. Το φάντασμά του φέρεται πως έχει εντοπιστεί, τρομάζοντας τους σημερινούς επισκέπτες.

Κάστρο Balmoral

Αυτό το σκωτσέζικο φρούριο χρησιμεύει ως θερινή κατοικία και ήταν αγαπημένο της βασίλισσας Βικτωρίας. Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Αλβέρτος, της αγόρασε το κτήμα το 1825. Ωστόσο, λέγεται ότι το κάστρο περιέχει το πνεύμα ενός καλού της φίλου.

Ο Τζον Μπράουν ήταν υπηρέτης και έμπιστος της Βικτώριας, με έναν τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο να αναφέρει ότι το φάντασμά του λέγεται ότι παραμονεύει στα δωμάτια του Balmoral, φορώντας ένα σκωτσέζικο κιλτ.

Παλάτι Χάμπτον Κορτ

Παλάτι του Χάμπτον Κορτ

Ο Ερρίκος Η’ ήταν διάσημος για τις έξι συζύγους του – δύο από τις οποίες αποκεφάλισε επειδή απλώς τον δυσαρεστούσαν. Τα φαντάσματα δύο από τις ερωμένες του – της Τζέιν Σέιμουρ και της Κάθριν Χάουαρντ – λέγεται ότι περιφέρονται στο ιστορικό σπίτι.

Η Τζέιν φέρεται να ανεβαίνει τις σκάλες, ενώ η Κάθριν ακούγεται να ουρλιάζει από τον πόνο καθώς τρέχει στους διαδρόμους. Η Κάθριν δολοφονήθηκε αφού κατηγορήθηκε για μοιχεία το 1542.

Παλάτι του Κένσινγκτον

Το παλάτι του Κένσινγκτον ανήκει στην οικογένεια από το 1600 και είναι το κεντρικό κτήμα του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Η θεία της βασίλισσας Βικτωρίας, πριγκίπισσα Σοφία, και η βασίλισσα Μαρία Β’, σύζυγος του βασιλιά Γουλιέλμου Γ’, είναι μόνο δύο από τις ανατριχιαστικές φιγούρες που φέρονται να εμφανίζονται σε όσους διαμένουν εκεί.

Frogmore Cottage

Έπαυλη Φρόγκμορ

Οι σοροί της βασίλισσας Βικτωρίας και του πρίγκιπα Αλβέρτου στεγάζονται στο Βασιλικό Μαυσωλείο που βρίσκεται δίπλα στο Frogmore Cottage, το πρώην σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Ένα μέσο υποστήριξε, μάλιστα, ότι η Μαρκλ «φοβόταν» τα φαντάσματα του Frogmore. Τα υπερφυσικά πνεύματα δεν ήταν αυτό που έδιωξε τους Sussexes από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο βρετανικός Τύπος.

Sandringham House

Οικία Σάντρινγκχαμ

Αυτό το σπίτι στο Νόρφολκ είναι ο τόπος όπου τα μέλη της οικογένειας γιορτάζουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα.

Ο Γεώργιος ΣΤ’ πέθανε εδώ το 1952 και ορισμένοι πιστεύουν ότι η ψυχή του εξακολουθεί να κατοικεί εκεί. Άλλα φαντάσματα φέρονται, επίσης, να έχουν εντοπιστεί να τραβούν κουβέρτες από τα κρεβάτια και να τρεμοπαίζουν τα φώτα.

Παλάτι του Αγίου Ιακώβου

Παλάτι του Αγίου Ιακώβου

Ο Ερρίκος Η΄ κατασκεύασε το παλάτι τη δεκαετία του 1530, με έναν πρώην κάτοικο να λέγεται τώρα ότι στοιχειώνει τις αίθουσες της πλούσιας κατοικίας. Ο Joseph Sellis, υπηρέτης του δούκα του Κάμπερλαντ, δέχθηκε επίθεση ενώ κοιμόταν στο παλάτι το 1810.

Το φάντασμά του εμφανίζεται φαινομενικά με κομμένο και ματωμένο λαιμό. Ο Δούκας του Κάμπερλαντ ήταν ο πέμπτος γιος του βασιλιά Γεωργίου Γ’, η ζωή του οποίου ήταν γεμάτη σκάνδαλα κατά την εποχή της Αντιβασιλείας.