Η ακόρεστη δίψα των Άγγλων για μπύρα είχε επιβάλλει να σερβίρεται σε ποτήρι των 568 ml. Οι βρετανικές αρχές όμως αποφάσισαν να επιτρέψουν στις παμπ της χώρας να σερβίρουν μπύρα σε ποτήρια 400 ml αφού η οικονομική κρίση και η ανησυχία των πελατών για τη σιλουέτα τους είναι παράγοντες που επηρεάζουν τους ιδιοκτήτες.

Συγκεκριμένα η δύσκολη περίοδος της οικονομικής κρίσης έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες παμπ να ζητούν εδώ και χρόνια άδεια για να μπορέσουν να σερβίρουν μπύρα και σε μικρότερα ποτήρια σε χαμηλότερη τιμή.

Ακόμα στόχος της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον είναι να μειωθεί και η όρεξη των Άγγλων για το αλκοόλ αφού από το 1970 μέχρι το 2009 η κατά κεφαλήν κατανάλωση οινοπνευματωδών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά 40%, ενώ σε άλλες ευρωπαίκές χώρες το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί.

Ταυτόχρονα οι πελάτες των βρετανικών παμπ από εδώ και στο εξής θα μπορούν να απολαμβάνουν και μικρότερα ποτήρια κρασιού. Μέχρι σήμερα το πιο μικρό ποτήρι κρασιού που μπορούσαν νομίμως να σερβίρουν οι παμπ ήταν χωρητικότητας 125 ml – τώρα και αυτό μειώνεται στα 75 ml.