Οι γερμανικές υπηρεσίες διάσωσης ανακοίνωσαν σήμερα τη λήξη των ερευνών στη Βόρεια Θάλασσα στην περιοχή όπου ναυάγησε φορτηγό πλοίο ύστερα από σύγκρουση με άλλο σκάφος, με τον απολογισμό των θυμάτων να παραμένει στον έναν νεκρό, τέσσερις αγνοούμενους και δύο διασωθέντες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των ναυτικών «ανεστάλησαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη» και «δεν θα επαναληφθούν» σήμερα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση η γερμανική υπηρεσία διάσωσης στη θάλασσα (DGzRS).

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλά μέσα –σκάφη και ελικόπτερα – ερεύνησαν «διεξοδικά» τη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου αλλά η επιχείρηση αυτή, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, «δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Χθες τα ξημερώματα, δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στα ανοικτά των γερμανικών ακτών, σε απόσταση 22 χλμ. νοτιοδυτικά του νησιού Χέλγκολαντ, για αδιευκρίνιστη έως τώρα αιτία.

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί ένα από τα δύο πλοία, το οποίο είχε επταμελές πλήρωμα. Στις πρώτες ώρες μετά το ναυάγιο, δύο άνθρωποι διασώθηκαν και ένας ανασύρθηκε νεκρός. Συνεχίζει να αγνοείται η τύχη τεσσάρων ανθρώπων. Εκτός από τις έρευνες στην επιφάνεια, χθες έγιναν έρευνες και από δύτες στο βυθισμένο πλοίο χωρίς όμως να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι. Το “Verity”, μήκους 91 μέτρων με βρετανική σημαία, βυθίστηκε περίπου στα 30 μέτρα. Ήταν φορτωμένο με χάλυβα και είχε καύσιμα περίπου 1.300 κυβικών μέτρων. Το “Verity” έπλεε από τη Βρέμη και κατευθυνόταν στην αγγλική πόλη Ίμινγκχαμ. Το άλλο πλοίο που ενεπλάκη στη σύγκρουση, το “Polesie”, έφθασε στο Κουξχάφεν, στη βορειοδυτική Γερμανία, σήμερα στις 4 τα ξημερώματα (05.00 ώρα Ελλάδας), αφού συμμετείχε χθες στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το “Polesie”, μήκους 190 μέτρων, ήταν νηολογημένο στις Μπαχάμες. Με 22 επιβαίνοντες έπλεε πριν από το ατύχημα από το γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου προς τη Λα Κορούνια της Ισπανίας.