Τον θάνατο του κιθαρίστα τους, Angelo Bruschinni, ανακοίνωσαν οι Massive Attack, με ανάρτησή τους στο X. «RIP Angelo. Ένα μοναδικά λαμπρό και εκκεντρικό ταλέντο. Είναι αδύνατο να ποσοτικοποιηθεί η συμβολή σου στους Massive Attack. Πόσο τυχεροί ήμασταν που μοιραστήκαμε μια τέτοια ζωή μαζί», έγραψε το συγκρότημα αποχαιρετώντας τον κιθαρίστα, που σε ηλικία 44 ετών έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Bruschinni γεννήθηκε στο Bristol της Αγγλίας και ήταν γνωστός για το μοναδικό κιθαριστικό του στιλ, ενώ από το 1995 είναι ο βασικός κιθαρίστας των Massive Attack. Τον Ιούλιο του 2023 ο καλλιτέχνης ανακοίνωσε ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα. «Δύο φορές τώρα μου έχουν πει “καλή τύχη” οι ειδικοί στο νοσοκομείο για τον καρκίνο του πνεύμονα. Νομίζω την πάτησα. Είχα μια υπέροχη ζωή, είδα τον κόσμο πάρα πολλές φορές, γνώρισα πολλούς υπέροχους ανθρώπους, αλλά η πόρτα κλείνει, σκέφτομαι να γράψω ένα βιβλίο», είχε γράψει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Twice now I have been told 'Good luck' by specialist's at the hospital over lung cancer, I think I'm fucked! Had a great…

Posted by Angelo Bruschini on Thursday, July 6, 2023

Οι Massive Attack επρόκειτο να εμφανιστούν στη σκηνή του Release Athens τον Ιούλιο του 2022, αλλά η συναυλία ακυρώθηκε λόγω της ασθένειας του κιθαρίστα. Εκείνη την περίοδο, το συγκρότημα είχε ματαιώσει όλες τις εμφανίσεις που επρόκειτο να κάνει τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο – από τις Βρυξέλλες και το Παρίσι μέχρι το Primavera στη Βαρκελώνη.