Μια μητέρα από την Αλαμπάμα και ο φίλος της συνελήφθησαν επειδή φέρονται να βασάνισαν τα τρία μικρά παιδιά της με φλόγιστρο, σύμφωνα με δημοσίευμα. Η Ashleigh Ableman, 27 ετών, και ο σύντροφός της, Howard Anderson, 53 ετών, κατηγορούνται για κακοποίηση παιδιού.

Το ζευγάρι κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε ένα φλόγιστρο για να κάψει τα παιδιά της Ableman – ηλικίας 4, 7 και 9 ετών – καθώς και ότι προχώρησε και σε άλλες μορφές κακοποίησης, δήλωσαν οι ερευνητές.

«Πρόκειται για μια υπόθεση προφανών βασανιστηρίων σε αυτά τα παιδιά. Ξέραμε αμέσως ότι έπρεπε να παρέμβουμε», δήλωσε στο WDHN η υπαστυνόμος Καρολάιν Τζάκσον.

Η Τζάκσον δήλωσε ότι τα παιδιά, τα οποία βρίσκονται υπό την επιμέλεια του Τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων, υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα από την κακοποίηση.

Τα παιδιά φέρεται να είπαν στους ερευνητές για κάποια από την κακοποίηση, σύμφωνα με την ίδια.

Οι Ableman και Anderson συνελήφθησαν μετά την εκτέλεση εντάλματος έρευνας από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Dale στο σπίτι τους στο Ariton της Αλαμπάμα. Και οι δύο κρατούνται χωρίς εγγύηση εν αναμονή της πρώτης εμφάνισής τους, ανέφερε το τοπικό πρακτορείο.

Η κακοποίηση παιδιού θεωρείται κακούργημα στην Αλαμπάμα και επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών και πρόστιμο 15.000 δολαρίων.