Τη θλίψη της για τους ανθρώπους με τους οποίους είχε στο παρελθόν συνεργαστεί και έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στο Ισραήλ εκφράζει η τραγουδίστρια Νατάσα Μεντή ενώ δηλώνει ανακουφισμένη που επέστρεψε στην Ελλάδα. Ήταν στο Τελ Αβίβ τη στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς και όπως τονίζει δεν θα ξεχάσει ποτέ τα όσα έζησε.

Εξηγώντας ότι ο ήχος από τις σειρήνες θα συνεχίσει να ηχεί στα αυτιά της για καιρό η Νατάσα Μεντή μιλώντας στο Newsbeast την Τετάρτη (11/10), λίγες ώρες αφότου επέστρεψε από το Ισραήλ, επεσήμανε: «Οι άνθρωποι δεν το περίμεναν, στην κυριολεξία τους έπιασαν στον ύπνο».

«Αρχίσαμε να ακούμε τις οβίδες να σκάνε από πάνω μας, πυροβολισμούς και φωνές»

Η τραγουδίστρια η οποία ήταν στο Ισραήλ λόγω κάποιων εμφανίσεων που είχε προγραμματίσει περιέγραψε τα πρώτα λεπτά των βομβαρδισμών λέγοντας: «Στις 6:10 περίπου ενώ κοιμόμασταν χτύπησαν οι σειρήνες πολέμου πολύ δυνατά. Τρομοκρατηθήκαμε όλοι, δεν περίμενε κανείς όλο αυτό που θα ακολουθούσε. Έμενα στο κέντρου του Τελ Αβίβ. Μετά από δευτερόλεπτα αρχίσαμε να ακούμε τις οβίδες να σκάνε από πάνω μας, πυροβολισμούς και φωνές».

Εικόνα από το χάος που επικρατούσε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ την Τρίτη (10/10)

«Το Σάββατο στη διάρκεια της ημέρας ακούσαμε επιθέσεις έξι με επτά φορές και γενικά τα χτυπήματα ήταν δυνατά. Ξέφυγαν κάποιες βόμβες από το προστατευτικό σύστημα που έχει το Ισραήλ και έσκασαν στις γύρω περιοχές. Ακουγόντουσαν λες και ήταν δίπλα μας, λες και ήταν στο διπλανό κτήριο» επεσήμανε.

«Επικοινωνούσα με φίλους μου που είναι από το Ισραήλ και μου έλεγαν να μην ανησυχώ και πως θα τελειώσει σε λίγο αλλά δεν τελείωνε. Κήρυξε μετά από μία ώρα πόλεμο ο πρωθυπουργός. Ήμασταν συνεχώς στο κτήριο που μέναμε και όταν ηχούσε η σειρήνα πηγαίναμε γρήγορα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του που λειτουργεί ως καταφύγιο» δήλωσε η τραγουδίστρια.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ενώ είχα πάει για δουλειά στο Ισραήλ ένα πρωί ξύπνησα και βρισκόμουν σε πόλεμο»

«Κάθε ημέρα μέχρι να φύγουμε γινόταν κάτι. Ήταν τρομακτικό όλο αυτό για εμένα δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ενώ είχα πάει για δουλειά στο Ισραήλ και ενώ είχα κλείσει κάποιες εμφανίσεις και ένα πρωί ξύπνησα και βρισκόμουν σε πόλεμο.

Δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου, θα με συντροφεύει για πάντα. Είναι μία εμπειρία που εύχομαι κανείς να μην τη ζήσει» σημείωσε η τραγουδίστρια στο Newsbeast.

Η τραγουδίστρια Νατάσα Μεντή

«Έχουν πεθάνει πάρα πολλοί άνθρωποι. Πολλοί γνωστοί και φίλοι μου»

«Έχουν πεθάνει πάρα πολλοί άνθρωποι. Πολλοί γνωστοί και φίλοι μου με τους οποίους είχα συνεργαστεί στις εμφανίσεις που είχα κάνει στο Ισραήλ. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που λένε ότι είναι αγνοούμενοι αλλά δεν πιστεύω πως υπάρχουν αγνοούμενοι δυστυχώς στον πόλεμο υπάρχει ζωή ή θάνατος τίποτα άλλο» σημείωσε.

«Μόλις πήγαινα στο αεροδρόμιο χτες (Τρίτη 10/10) το μεσημέρι στον δρόμο ήταν ήρεμα τα πράγματα. Όταν έφτασα όμως ξεκίνησαν πάλι οι επιθέσεις. Ήμουν στο αεροδρόμιο, άκουγα τις ρουκέτες και έκανα τον σταυρό μου. Ηρέμησα όταν έφυγα από το Ισραήλ μετά από δέκα λεπτά που ήμουν στο αεροπλάνο. Στο αεροδρόμιο επικρατούσε χάος, χιλιάδες άνθρωποι ήθελαν να φύγουν από τη χώρα.

Μου φαινόταν σαν όνειρο όταν επέστρεψα στην Ελλάδα. Προκυνούσα το έδαφος» ανέφερε κλείνοντας η Νατάσα Μεντή.

  • Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο Newsbeast η τραγουδίστρια Νατάσα Μεντή