Φανερά συγκινημένοι και ανακουφισμένοι δηλώνουν οι Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από το Ισραήλ. Φτάνοντας στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το βράδυ της Τρίτης (10/10) έπεσαν αμέσως στην αγκαλιά των δικών τους που τους περίμεναν ενώ επεσήμαναν πως δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις ρουκέτες που ηχούσαν στα αυτιά τους συνεχώς.

Μην μπορώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους και μιλώντας στην κάμερα του Newsbeast επεσήμαναν πως το μυαλό τους θα είναι σε όσους έμειναν πίσω στην κόλαση του πολέμου ενώ τόνισαν νιώθουν τυχεροί που κατάφεραν να φύγουν.

«Μπαίνουν στα σπίτια σκοτώνουν παιδιά, σκυλιά, παππούδες»

«Ακούγαμε πυραύλους και σειρήνες βλέπαμε καπνούς στον ουρανό στα Ιεροσόλυμα» δήλωσε ένας από τους Έλληνες που ήταν στο Ισραήλ ενώ ένας νεαρός που ζούσε εκεί αποκάλυψε ότι το δωμάτιό του είναι καταφύγιο.

«Γίνονται άσχημα πράγματα, δεν έφτασαν σε εμάς στα σπίτια μας οι βόμβες αλλά ακούγαμε πολλές. Ο πατέρας μου ήθελε να φύγουμε να νιώθουμε πιο ασφαλείς. Σκοτώνονται πολλά άτομα κάθε ημέρα. Μπαίνουν στα σπίτια σκοτώνουν παιδιά, σκυλιά, παππούδες. Πιστεύουν λένε στον Θεό τι Θεός είναι αυτός;» διερωτήθηκε το αγόρι.

«Ο κόσμος ούρλιαζε, όσο περιμέναμε στο αεροδρόμιο ακούγαμε ρουκέτες»

Η τραγουδίστρια Νατάσα Μεντή που ήταν μεταξύ όσων επέστρεψαν από το Ισραήλ την Τρίτη (10/10) είπε στην κάμερα του Newsbeast: «Όσο περιμέναμε στο αεροδρόμιο για να γυρίσουμε ακούγαμε τις ρουκέτες. Η κατάσταση είναι συγκλονιστική. Μου έκανε εντύπωση πως στο αεροδρόμιο υπήρχαν περίπου 7.000 άτομα όλοι ισραηλινοι που αφήνουν τη χώρα. Ένα αεροδρόμιο τεράστιο ήταν φουλ». «Ο κόσμος ούρλιαζε» συμπλήρωσε.

«Είμαστε πολύ κουρασμένοι πηγαίναμε στα καταφύγια να αναρωτιόμασταν τι κάνουμε» δήλωσε ένας μουσικός που ήταν στο Ισραήλ για δουλειά ενώ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος που ήταν επίσης εκεί για επαγγελματικό ταξίδι σημείωσε: «Ήμασταν στην Ιερουσαλήμ υπάρχουν πολλές χιλιάδες θύματα. Μόλις κάναμε την απογείωση βομβαρδιζόταν η πόλη άσχημα. Είδα με τα μάτια μου να βομβαρδίζεται όλη η ανατολική Ιερουσαλήμ».

«Ήμασταν συνέχεια στο καταφύγιο, θέλαμε να πάμε τουαλέτα και ακούγαμε τη σειρήνα»

«Μένω έναν χρόνο περίπου στο Ισραήλ. Ήμασταν συνέχεια στο καταφύγιο. Κάποια στιγμή εκεί που σταματούσε ξανάρχιζε. Θέλαμε να πάμε στην τουαλέτα ηχούσε η σειρήνα και γυρνούσαμε. Όταν έφτασε το αεροπλάνο ένιωσα μια ανακούφιση. Βλέπαμε τους καπνούς το χάος που υπήρχε στους δρόμους. Φόβος πολύς» επεσήμανε μία Ελληνίδα που γύρισε στη χώρα μας.

«Μένω δέκα χρόνια στο Ισραήλ, έχω περάσει αρκετούς πολέμους αυτό που είδα το Σάββατο είναι πρωτόγνωρο» σημείωσε ένας άνδρας και επεσήμανε: «Το Σάββατο κάναμε ένα μπάρμπεκιου σε ένα από τα χωριά που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει».

Δείτε όσα δήλωσαν στο Newsbeast οι Έλληνες που επέστρεψαν από το Ισραήλ

Δείτε φωτογραφίες από την επιστροφή των Ελλήνων από το Ισραήλ