Στρατό αναπτύσσει το Ισραήλ στα σύνορά του με τον Λίβανο, προκειμένου να αποκρούσει πιθανή διείσδυση. «Ελήφθη μια αναφορά σχετικά με τη διείσδυση ενός αριθμού υπόπτων στο ισραηλινό έδαφος από το έδαφος του Λιβάνου. Στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του, ενώ προ ολίγου, με νεότερη ανάρτηση υποστηρίζει ότι: «Εξουδετερώθηκε αριθμός τρομοκρατών που διείσδυσαν απο τον Λίβανο στο Ισραήλ» τονίζοντας ότι «Υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας και είμαστε σε εγρήγορση σε όλα τα σύνορα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu που επικαλείται λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, ένοπλοι της Χεζμπολάχ και ισραηλινές δυνάμεις ανταλλάσσουν πυρά κοντά στο χωριό Ντάιρα στο νότιο Λίβανο. Το Reuters, ωστόσο μετάδωσε, ότι αξιωματούχος της Χεζμπολάχ διέψευσε τα σενάρια για επιχείρηση στα σύνορα με το Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι εννέα Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και άλλοι πολίτες των ΗΠΑ αγνοούνται, μετά την επίθεση της Χαμάς. «Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο εννέα πολιτών των ΗΠΑ», ανέφερε σε μία δήλωση ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως υπάρχουν πολίτες των ΗΠΑ για τους οποίους δεν υπάρχουν πληροφορίες και εργαζόμαστε από κοινού με τις ισραηλινές αρχές προκειμένου να προσδιοριστεί το πού βρίσκονται», πρόσθεσε. Τον θάνατο των εννέα, επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.