Το δικό του μήνυμα κατά των «άχρηστων» που όπως τόνισε στοχεύουν την Τουρκία στέλνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας ο οποίος παρουσιάζεται ως «ειρηνοποιός» καλώντας Ισραήλ και Χαμάς να «στηρίξουν την ειρήνη» και να σταματήσουν τον πόλεμο ζητεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Σε ομιλία του την Κυριακή (8/10) όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων ότι με το που έφυγαν από την περιοχή της Μέσης Ανατολής οι Οθωμανοί, «ήρθε η ένταση και η καταστροφή».

Ειδικότερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Mε την αποχώρηση των Οθωμανών από την περιοχή, παρά τις διαδοχικές αποφάσεις του ΟΗΕ βήμα βήμα παραβιάστηκαν τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ. Η Ιερουσαλήμ που για πολλούς αιώνες ήταν το σύμβολο της ειρήνης και ευτυχίας, δυστυχώς έγινε το σύμβολο της έντασης, της κατοχής της καταστροφής και του σφετερισμού. Η διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας οριστικής επίλυσης της παλαιστινοϊσραηλινής σύγκρουσης.

Σε αυτό το σημείο, όπως πάντοτε δηλώνουμε, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί η προοπτική της λύσης των δύο κρατών. Βάσει των συνόρων του 1967, η υλοποίηση ενός ανεξάρτητου και γεωγραφικά ακέραιου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ είναι πλέον μια ανάγκη που δεν μπορεί να αναβληθεί».

«Μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά – Θα το λέμε στους άχρηστους που στοχεύουν την Τουρκία»

«Την τρομοκρατία θα την ”εξοντώσουμε” στην πηγή του και θα εφαρμόσουμε αυτή την στρατηγική μας με αποφασιστικότητα. Δεν θα μειώσουμε την προειδοποίηση μας ”μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικἀ” που σπέρνει τον φόβο στους άχρηστους που στοχεύουν να καταστρέψουν την επιβίωση της χώρας μας» είπε επίσης πρόεδρος της Τουρκίας.