Σε δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται το Ισραήλ, καθώς εκτός του πολέμου με τη Χαμάς στη Γάζα, έχει να διαχειριστεί και τη Χεζμπολάχ, η οποία βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει στο μέτωπο του νοτίου Λιβάνου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται να σχετίζεται και με το κάλεσμα του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς, Μοχάμαντ Ντέιφ, σε όλες τις ισλαμικές και αραβικές οργανώσεις να πολεμήσουν στο πλευρό της.

Η επίθεση από τη Γάζα είναι μήνυμα κατά της εξομάλυνσης σχέσεων με το Ισραήλ

Σε πρώτη φάση, η Χεζμπολάχ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Γάζα και ότι βρίσκεται σε «άμεση επαφή με την ηγεσία της παλαιστινιακής αντίστασης».

Μετά τα γεγονότα με την εκτόξευση ρουκετών από μαχητές στη Γάζα κατά του Ισραήλ, η Χεζμπολάχ προσθέτει ότι πρόκειται για μια «αποφασιστική απάντηση στη συνεχιζόμενη κατοχή του Ισραήλ και ένα μήνυμα σε αυτούς που επιδιώκουν την εξομάλυνση με το Ισραήλ».

Ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες και πυρά πυροβολικού στην υπό ισραηλινή κατοχή περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα σήμερα, λέγοντας ότι είναι «αλληλέγγυα» προς τον παλαιστινιακό λαό.

Η οργάνωση ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι η επίθεση είχε στόχο τρία φυλάκια, συμπεριλαμβανομένης μιας «τοποθεσίας ραντάρ» στην περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα, μια λωρίδα γης που κατέχει το Ισραήλ από το 1967 και που ο Λίβανος διεκδικεί ως δική του.

Το Ισραήλ ανταπάντησε με πλήγματα πυροβολικού στον νότιο Λίβανο.