Σε περισσότερους από 2.900 ανέρχονται οι πρόσφυγες οι οποίοι είχαν περάσει στην Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ μέχρι τις 5:00 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα).

Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο μία ανακοίνωση της αρμενικής κυβέρνησης όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περίπου 120.000 Αρμένιοι θα φύγουν από το Ναγκόρνο Καραμπάχ υπό τον φόβο εθνοκάθαρσης

Δύσκολες καταστάσεις ζουν οι Αρμένιοι που βρίσκονται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters η ηγεσία της αποσχισθείσας περιοχής επιθυμούν να επιστρέψουν στην Αρμενία, καθώς δεν θέλουν να ζουν ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν και φοβούνται εθνοκάθαρση. Έτσι αναμένεται πως 120.000 άνθρωποι θα εγκαταλείψουν την περιοχή.

Οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ, περιοχή που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της αζερικής επικράτειας, αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους, αναγκάστηκαν να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός στις 20 Σεπτεμβρίου, έπειτα από μια 24ωρη επιχείρηση-αστραπή του αζερικού στρατού.

Το Αζερμπαϊτζάν δηλώνει ότι θα εγγυηθεί τα δικαιώματά τους και θα ενσωματώσει την περιοχή, αλλά η ηγεσία των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε στο Reuters ότι αυτοί θα φύγουν. Το Αζερμπαϊτζάν έχει επανειλημμένως αρνηθεί οποιαδήποτε πρόθεση να τους βλάψει.