Βήμα καλής θέλησης από την Τεχεράνη για τα πυρηνικά

Πρόσκληση σε ξένους διπλωμάτες να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις


ΚΟΣΜΟΣ
9:55
04/01/2011
Βήμα καλής θέλησης από την Τεχεράνη για τα πυρηνικά
loading

Το Ιράν προσκάλεσε επισήμως ξένους διπλωμάτες να επισκεφτούν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η πρόσκληση απευθύνεται στους πρεσβευτές χωρών της «Ομάδας 5+1» (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία), της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της «Ομάδας των Αδεσμεύτων», ενώ η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί πριν από τη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, στο τέλος Ιανουαρίου.

Πρόκειται για «μία ακόμη κίνηση καλής θέλησης» στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στο Ιράν και τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας, εξήγησε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι ο κατάλογος των προσκεκλημένων χωρών θα δοθεί προσεχώς στη δημοσιότητα.

Οι χώρες της «Ομάδας 5+1» και το Ιράν συναντήθηκαν στις 6 και 7 Δεκεμβρίου στη Γενεύη για να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που είχαν διακοπεί εδώ και 14 μήνες, και αποφάσισαν να συνεχίσουν τον διάλογο στο τέλος του Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Στο τέλη Δεκεμβρίου, ανώτατος αξιωματούχος του Ιράν είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για τις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης: «Πιστεύουμε ότι μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο για την επίλυση προβλημάτων», δήλωσε ο Αλί Μπαγερί, αναπληρωτής του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Ιράν Σαΐντ Τζαλίλι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει