Σάλο προκάλεσε Αμερικανίδα τουρίστρια που σκαρφάλωσε στο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας και άρχισε να… ερωτοτροπεί μαζί του. Ο 19χρονος τουρίστας Ντίλαν Τρίνκλερ κατέγραψε σε βίντεο το περασμένο Σάββατο (9 Σεπτεμβρίου) την αλλόκοτη σκηνή με την τουρίστρια να αγκαλιάζει τρυφερά τη «Μικρή Γοργόνα» παρά τις πινακίδες που ανέφεραν ότι «απαγορεύεται το σκαρφάλωμα στο γλυπτό», τη βάση του οποίου είχαν βανδαλίσει άγνωστοι τον περασμένο Μάρτιο ζωγραφίζοντας μια ρωσική σημαία, μεταδίδει η Mirror.

Το γλυπτό που αποκαλύφθηκε το 1913, είναι φτιαγμένο από μπρούτζο και γρανίτη και βρίσκεται στο νερό στην προβλήτα Langelinie. Η Μικρή Γοργόνα είναι εμπνευσμένη από το διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «The Little Mermaid» για μια γοργόνα που τα παρατάει όλα για να ενωθεί με έναν νεαρό, όμορφο πρίγκιπα στη στεριά.

Στις εικόνες διακρίνεται η άγνωστη γυναίκα ανεβασμένη στο διάσημο σύμβολο της Κοπεγχάγης και της Δανίας να τρίβει τη μύτη της σε εκείνη του αγάλματος, μια σκηνή που εξόργισε τους παρισταμένους, σύμφωνα με τον Ντίλαν. «Υπήρχε ένα πλήθος περίπου 100 ατόμων και όλοι παρακολουθούσαν μπερδεμένοι», είπε ο Dylan. «Οι Δανοί έλεγαν: “Αυτή είναι η δανική κληρονομιά και πως “Αυτό είναι τέχνη!“».

«Επίσης, πολλοί μπούκαραν και της φώναζαν να κατέβει. Άρχισε να προσποιείται ότι τα καταφέρνει με το γλυπτό και ο κόσμος ήταν εξοργισμένος. Άρχισαν να τη ρωτούν γιατί το έκανε, λέγοντας ότι ήταν ασέβεια, αλλά απλά γέλασε. Όταν κατέβηκε, πήγε στη γυναίκα με την οποία ήταν εκεί και άρχισε να φωνάζει και να τη φιλάει. Ήταν περίεργο.».