Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις κούπες που πίνουμε τον καφέ μας. Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αποτελούν ανέκαθεν βασική επιλογή, για να τις κάνουμε δώρο.

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να μας αρέσει και να μας φτιάχνει τη διάθεση το ποτήρι στο οποίο θα απολαύσουμε τον πρωινό -και όχι μόνο- καφέ μας, γι’ αυτό και το επιλέγουμε με αυστηρά προσωπικά κριτήρια.

Εμείς βρήκαμε κάποια σχέδια σε κούπες, τα οποία λανσάρουν ελληνικά brands και ανήκουν σε νέες, δυναμικές και πανέξυπνες γυναίκες επιχειρηματίες, που είτε έχουν πάνω τους φράσεις τις οποίες όλοι έχουμε σκεφτεί, αλλά δεν τολμούμε να πούμε, είτε σκίτσα που περιγράφουν την ψυχολογία μας.

Επιλέξαμε αυτές τις κούπες, καθώς είναι κάτι παραπάνω από ποτήρια, για να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας ρόφημα. Είναι αντικείμενα διακόσμησης. Είναι Instagrammable και μπορείτε, όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, για να πιείτε κάτι, να τις τοποθετήσετε σε ένα ράφι ως διακοσμητικά.

Νiks

Η Νίκη Βαρσάμου είναι η founder του brand Niks και το μότο της είναι «Φόρα ό,τι αισθάνεσαι». Οι λέξεις ή οι φράσεις που τυπώνει πάνω στις κούπες -αλλά και στις μπλούζες της- διακρίνονται από μαύρο χιούμορ, αγαπημένες εκφράσεις από την ελληνική πραγματικότητα, ταμπέλες, παραφρασμένες παροιμίες ή απλά slang quotes.

Προσωπικά πίνω τον καφέ μου σε δύο από τις κούπες της Νίκης, που η μία γράφει πάνω «ΣΕΞ, Σήμερα Επιλέγω Ξυνίλα» και η άλλη «Να χαρείτε, μιλάτε μου στον πληθυντικό, θα με υποχρεώσετε». Η Νiks δίνει σημασία όχι μόνο στο περιεχόμενο αλλά και στο περιτύλιγμα. Προσέχει πολύ το packaging και τις μικρές εκπλήξεις, που συνοδεύουν το προϊόν της, με την παραγγελία να γίνεται εμπειρία διασκέδασης.

Τhink Pig

Η Αθηνά Αλεξιάδου και η Μαριλένα Βαϊνανίδη βρίσκονται πίσω από το brand «Think Pig», που εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια λανσάρουν αντικείμενα για το σπίτι και αλλά ρούχα με έξυπνα σκίτσα και φράσεις, που χαρακτηρίζονται από πολύ καλό μαύρο χιούμορ, ενώ αντικατοπτρίζουν χαρακτήρες ανθρώπων και καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας.

Στα σκίτσα τους πρωταγωνιστούν δυο κορίτσια με διαφορετικές προσωπικότητες, τα οποία, όμως, δένουν σαν το yin και το yang. Με ένα από τα δυο ή και με τα δυο σίγουρα θα ταυτιστείτε κι εσείς. Λίγη ειρωνεία, πολλή έμπνευση και υψηλή ευφυΐα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες των «Think Pig». Tι καλύτερο για να ξεκινήσει καλά η μέρα;