Η τελευταία τάση στο TikTok ακούει στο όνομα «Japanese head spa». Αν έχετε Tiktok, σίγουρα έχετε δει στο FYP σας βίντεο από κομμωτήρια που εφαρμόζουν την τεχνική. Αν δεν σας λέει κάτι, τότε παρακάτω θα μάθετε τα πάντα για το πιο χαλαρωτικό head spa που θα θέλετε να δοκιμάσετε αμέσως.

Το Japanese head spa εφαρμόζεται σε κομμωτήρια ή σε scalp bars, όπως ονομάζονται, των ΗΠΑ. Διάφορα τέτοια μαγαζιά έχουν ανοίξει σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, ενώ και στην Ελλάδα κάποια κομμωτήρια έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν την τεχνική.

Τι είναι το Japanese head spa;

Όπως αναφέρει το όνομά του, το Japanese head spa έχει καταγωγή από την Ιαπωνία. Η θεραπεία ξεκινά με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ασκώντας απαλή πίεση στους κροτάφους και αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο. Το μασάζ συνδυάζεται με βαθιά περιποίηση, αρωματοθεραπεία και θεραπεία με ατμό.

Κατά τη διάρκειά του, ο ειδικός θα χρησιμοποιήσει αιθέρια έλαια και μάσκες βαθιάς περιποίησης για την απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής, την απομάκρυνση της λιπαρότητας και την ενυδάτωση των θυλάκων της τρίχας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ειδική σε θέματα μαλλιών Penny James στο Byrdie, οι τεχνικές μασάζ που εκτελούνται στο Japanese head spa «στοχεύουν στη χαλάρωση των μυών του τριχωτού της κεφαλής, με σκοπό να ενισχύσουν την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο».

@nails_bylana

Japanese head spa, best treatment ever!! 😍 @Head & Hair Spa 📍Oosterbeek #japanesescalpmassage #japaneseheadspa #asmr #foryoupage #fyp

♬ Spa – Spa & Spa Music & Spa Station

Τα οφέλη του Japanese head spa

  • Καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής.
  • Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος (η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος μπορεί να βοηθήσει στην αναγέννηση των μαλλιών).
  • Ενισχύει τους θύλακες της τρίχας.
  • Μειώνει το στρες και το άγχος.

Η James αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από τον συνδυασμό του spa και του μασάζ. «Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής καθαρίζεται και ο ατμός ανοίγει τους πόρους και τους θύλακες των τριχών. Οι θεραπείες αυτές είναι απίστευτα ευεργετικές για τον καθαρισμό και την ενίσχυση των θυλάκων της τρίχας, με αποτέλεσμα ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής και καλή ανάπτυξη των μαλλιών».

Εκτός όμως από τα οφέλη για τα μαλλιά, το Japanese head spa συμβάλλει και στην χαλάρωση. Είναι βέβαιο ότι μετά τη θεραπεία θα αισθάνεστε αναζωογονημένες και ξεκούραστες.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια ενός Japanese head spa

Όταν βολευτείτε στην καρέκλα του κομμωτηρίου, ο ειδικός θα αναλύσει τη ρίζα των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας ένα μικροσκόπιο, για να έχει μια λεπτομερή εικόνα της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής σας. Μετά την ανάλυση, ο ειδικός θα ξεκινήσει το μασάζ με απολεπιστικά αιθέρια έλαια στη ρίζα και τα μαλλιά σας, για να διεγείρει το σημείο. Είναι σημαντικό να τον ενημερώσετε εάν έχετε αλλεργίες στα αιθέρια έλαια, καθώς μπορεί να προκληθούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η θεραπεία ατμού. Ο ατμός εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής για να ενισχυθεί η διείσδυση των θρεπτικών συστατικών. Η Penny James εξηγεί: «Ο ατμός αποφράσσει τους πόρους και τους θύλακες του τριχωτού της κεφαλής και βοηθά στο να ανοίξει ο άξονας της τρίχας».

Ύστερα από λίγα λεπτά ατμού και μασάζ, ο ειδικός θα ξεπλύνει τα έλαια με επαγγελματικό σαμπουάν. Η θεραπεία θα ολοκληρωθεί με ένα χτένισμα και το τριχωτό σας θα είναι πιο καθαρό από ποτέ.