Αν αναρωτιέστε πώς να χάσετε 5 κιλά σε ένα μήνα, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη διατροφή σας και να κάνετε κάποιες απαραίτητες προσαρμογές. Είναι πάντα ενθαρρυντικό να ακούτε επιτυχημένες ιστορίες από άτομα που έχουν ήδη διανύσει έναν παρόμοιο δρόμο απώλειας βάρους με αυτόν που πρόκειται να ξεκινήσετε εσείς.

Παρακάτω θα δείτε τις διατροφικές συνήθειες που ακολούθησαν άτομα που έχασαν 5 κιλά σε ένα μήνα, τις οποίες μπορείτε να υιοθετήσετε αν ξεκινάτε τώρα τη δική σας αντίστοιχη προσπάθεια.

Το Eat This, Not That! μίλησε με τη Lisa Young, διατροφολόγο και συγγραφέα του βιβλίου Finally Full, Finally Slim, η οποία μοιράζεται τις εξειδικευμένες γνώσεις της σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες που ακολούθησαν αυτά τα άτομα προκειμένου να χάσουν 5 κιλά σε ένα μήνα. Όπως συμβαίνει με κάθε επιτυχημένη αγωγή απώλειας βάρους, η τακτική άσκηση, η διαχείριση των επιπέδων άγχους και ο επαρκής ύπνος κάθε βράδυ είναι βασικοί παράγοντες που βοηθούν πολύ στην επίτευξη των στόχων σας.

Τρώτε πολλά λαχανικά

@madelynmoments

and I can’t wait to keep going! 🫶🏻💌 #ww #weightloss #weightwatchers

♬ original sound – Ian Asher

Η TikToker Maddie Fisher (@madelynmoments) έχασε 5 κιλά σε ένα μήνα και με ένα βίντεο μοιράζεται με το κοινό πώς τα κατάφερε γράφοντας: «5 κιλά κάτω: τι έφαγα σε ένα μήνα». Το πρώτο κλιπ αναφέρεται όλο στα λαχανικά -με ένα γυάλινο πιάτο να φαίνεται γεμάτο με γλυκοπατάτες και μπρόκολο.

«Η κατανάλωση λαχανικών δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας, ενώ είναι φυσικά χαμηλή σε θερμίδες», εξηγεί η Young. «Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθούν στη ρύθμιση της όρεξης και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι ευεργετικά για τη διατήρηση των διατροφικών αναγκών του οργανισμού ενώ βρίσκεται σε έλλειμμα θερμίδων».

Δημιουργήστε ένα έλλειμμα θερμίδων

Η χρήστης του TikTok Nicole (@nicole_ashley_m) έγραψε στη λεζάντα του βίντεο απώλειας βάρους της, όπου μοιράζεται τι ακριβώς έτρωγε για να χάσει 5 κιλά σε ένα μήνα: «Το έλλειμμα θερμίδων δεν χρειάζεται να είναι βαρετό -αγαπώ το φαγητό». Η καθιέρωση ενός θερμιδικού ελλείμματος που πραγματικά τηρείτε μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, επειδή το σώμα σας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη ως λίπος για πηγή ενέργειας.

«Για να δημιουργήσετε ένα θερμιδικό έλλειμμα, πρέπει να αυξήσετε τη σωματική δραστηριότητα και να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας», εξηγεί η Young. «Αυτό μπορεί να γίνει με τη μείωση της πρόσληψης θερμίδων και την αύξηση των επιπέδων σωματικής δραστηριότητας, δημιουργώντας έτσι μια ενεργειακή ανισορροπία που οδηγεί σε απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου. Η δίαιτα θα πρέπει να εξακολουθεί να αποτελείται από μια ποικιλία τροφίμων για να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού».

Επιλέξτε άπαχες πρωτεΐνες στα γεύματα, όπως τα ψάρια

Ψητός σολομός με σπαράγγια σε σάλτσα βουτύρου

Στο βίντεο της TikToker Nicole φαίνονται πολλά γεύματα με άπαχη πρωτεΐνη, όπως το ψάρι. Το να επιλέγετε άπαχες πρωτεΐνες όταν θέλετε να χάσετε βάρος είναι μια έξυπνη ιδέα, καθώς έχουν αρκετά χαμηλό αριθμό θερμίδων σε σύγκριση με άλλες πηγές πρωτεΐνης που είναι πλούσιες σε λιπαρά. «Οι άπαχες πρωτεΐνες βοηθούν στην αύξηση του κορεσμού και στη μείωση της επιθυμίας για φαγητό, ενθαρρύνοντας έτσι τον έλεγχο των μερίδων και αποτρέποντας το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων», εξηγεί η Young και προσθέτει πως «Η κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης διατηρεί τη μυϊκή μάζα ακόμη και κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους, καθώς αποτρέπει τη μυϊκή διάσπαση».

Κόψτε τους υδατάνθρακες

Τα φρεσκοψημένα μάφινς και κρουασάν είναι απολύτως νόστιμα, αλλά δεν κάνουν καλό στις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Η περικοπή των υδατανθράκων είναι το πρώτο που πρέπει να κάνετε αν θέλετε να πετύχετε το στόχο σας. Σύμφωνα με τη Young «η λιγότερη κατανάλωση υδατανθράκων βοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς είναι πηγή ενέργειας και όταν δεν υπάρχει, το σώμα καταφεύγει στη χρήση του αποθηκευμένου λίπους οδηγώντας σε απώλεια λίπους. Η μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων αυξάνει, επίσης, τον κορεσμό, καθώς αποτρέπει την πείνα και τις λιγούρες. Οι υδατάνθρακες χωνεύονται γρήγορα σε σύγκριση με τις πρωτεΐνες και τα λίπη, επομένως η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει αίσθημα πείνας που οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής και αύξηση βάρους».