Η κουζίνα σας μπορεί να είναι πολλά πράγματα: Μικρή ή μεγάλη, άδεια ή χαοτική, ακόμη και διασκεδαστική… Αλλά έχετε ποτέ ευχηθεί να μπορούσε να είναι μια πιο χαλαρωτική ανάπαυλα για εκείνες τις ενδιάμεσες στιγμές μέσα στην ημέρα; Όταν δεν ετοιμάζετε μεγάλα γεύματα για πολλούς ανθρώπους ή δεν κάνετε σχολαστικό καθάρισμα, έχετε σταματήσει ποτέ να σκεφτείτε ότι η κουζίνα σας μπορεί να είναι και ένας χώρος χαλάρωσης;

Αυτός ο χώρος είναι σίγουρα ένας κόμβος μέσα στο σπίτι, αλλά μπορεί να προσφέρει ένα άνετο μέρος για να απολαύσετε μια ελαφριά μπουκιά ή έναν καφέ, και το μόνο που χρειάζεται πραγματικά να κάνετε είναι να σκεφτείτε το χρώμα του τοίχου σας.

Με αυτή τη συγκεκριμένη απόχρωση χρώματος, λοιπόν, μπορείτε να επανεξετάσετε τι νιώθετε για τον χώρο όπου μαγειρεύετε, κάνοντάς τον ένα σημείο που αναζητάτε για μια στιγμή ηρεμίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το ναυτικό μπλε και η ηρεμία που φέρνει στο χώρο

Κουζίνα

Ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα για να φέρετε ηρεμία στο σπίτι σας είναι το μπλε. Το μπλε έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με την ηρεμία, την ειρήνη και τη χαλάρωση, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται σε υπνοδωμάτια ή χώρους καθιστικού. Ωστόσο, η προσθήκη του μπλε στην κουζίνα σας μπορεί να προσθέσει αμέσως μια αίσθηση ζεν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το housedigest.com. Η καλύτερη απόχρωση για αυτή τη δουλειά, μάλιστα, είναι το ναυτικό μπλε και το Very Well Mind σημειώνει ότι αυτό το χρώμα θα μετατρέψει την κουζίνα σας σε ένα φιλόξενο χώρο που θα προάγει την ευεξία.  

Οι τάσεις έχουν μετατοπιστεί προς πιο σκούρα, πιο κυκλοθυμικά χρώματα -το μαύρο, το ανθρακί ή το πράσινο του δάσους- για τα σχέδια της κουζίνας τον τελευταίο καιρό και το ναυτικό μπλε είναι ο ιδανικός τρόπος για να δοκιμάσετε αυτή την τάση χωρίς να το παρακάνετε.

Κουζίνα

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη της YouGovAmerica, οι άνθρωποι σε δέκα διαφορετικές χώρες ψήφισαν το μπλε ως το αγαπημένο τους χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί παγκόσμια επιλογή μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και δημογραφικών ομάδων.

Με τέτοια ευρεία λατρεία, δεν είναι περίεργο γιατί αποτελεί ιδανική επιλογή χρώματος για το σπίτι σας. Το IFL Science σημειώνει, επίσης, ότι το Πανεπιστήμιο του Sussex επιβεβαίωσε ότι πολλοί αισθάνονται ήρεμοι όταν περιβάλλονται από ναυτικούς μπλε τόνους, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε.