Το πού και πώς αποθηκεύετε τα ρούχα σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ορισμένα ρούχα μπορεί να τσαλακωθούν αν είναι διπλωμένα και άλλα ρούχα μπορεί να τεντωθούν και να πάρουν κακό σχήμα αν είναι κρεμασμένα.

Έτσι, για την καλύτερη οργάνωσή τους θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη κάθε μεμονωμένο αντικείμενο με βάση το υλικό και το σχέδιό του. Και αν αναρωτιέστε πώς θα το κάνετε, παρακάτω θα βρείτε τους καλύτερους τρόπους για να οργανώσετε όλα τα ρούχα σας, ανάλογα το είδος τους.

Τι πρέπει να κρεμάσετε στη ντουλάπα

Οργάνωση ντουλάπας

Υπάρχουν πολλά ρούχα που πρέπει να κρεμιούνται στη ντουλάπα. Σύμφωνα με την εταιρεία Closet Solutions and Organizers, το κρέμασμα των ρούχων σας μπορεί να βοηθήσει στην παράταση της ζωής τους. Επίσης, διατηρεί την ντουλάπα σας πιο οργανωμένη από το να τα αποθηκεύετε σε ένα συρτάρι, ενώ θα έχετε και ακόμη καλύτερη πρόσβαση σε αυτά, καθώς δεν θα χρειάζεται να ανακατεύεστε ανάμεσα σε στοίβες για να βρείτε ένα συγκεκριμένο πουκάμισο ή μπλούζα.

Ως επί το πλείστον, λοιπόν, τα ρέοντα κομμάτια, όπως τα φορέματα και οι μπλούζες, είναι εκείνα που μπορούν να κρεμαστούν. Συνήθως, αν φοράτε ένα από τα δύο, θα πηγαίνετε κάπου ωραία επομένως, δεν θα θέλετε να τα αποθηκεύσετε σε συρτάρια, καθώς έτσι είναι πιθανό να καταλήξουν με τσακίσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε μερικές αντιολισθητικές κρεμάστρες, ώστε να μην γλιστράνε και πέφτουν.

Ομοίως, τα παντελόνια είναι διαβόητα για το ότι τσαλακώνονται εύκολα. Αν και πολλοί επιλέγουν να τα διπλώνουν, κάτι που είναι απολύτως εντάξει, ίσως να θέλετε να τα αλλάξετε σε κρεμάστρες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε διπλώνοντάς τα πάνω στην κρεμάστρα είτε κρεμώντας τα από τις θηλιές της ζώνης τους. Τέλος, επειδή τα σακάκια μπορούν, συνήθως, να χρησιμοποιηθούν για περισσότερα χρόνια, το κρέμασμά τους βοηθά να διατηρούνται σε φόρμα, ώστε να διαρκούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ρούχα που πρέπει να διπλώνετε

Οργάνωση ντουλάπας

Στον αντίποδα, ορισμένα ρούχα είναι καλύτερα να διατηρούνται διπλωμένα. Το Bakers Centre Laundry δηλώνει ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από το δίπλωμα των ρούχων που δεν έχετε όταν τα κρεμάτε. Για παράδειγμα, σας επιτρέπει να έχετε περισσότερο χώρο για άλλα αξεσουάρ και περισσότερα ρούχα. Οι κρεμάστρες καταλαμβάνουν χώρο και αφήνουν τα ρούχα να κρέμονται ελεύθερα, ενώ το δίπλωμα, από την άλλη, διατηρεί τα ρούχα σφιχτά, με συνοχή.

Σύμφωνα με το The Laundress, τα πουλόβερ πρέπει πάντα να διπλώνονται, καθώς στην πλειοψηφία τους είναι βαριά και μπορούν εύκολα να ξεχειλώσουν και να γίνουν αφόρετα. Τα σορτσάκια είναι ένα άλλο είδος ρούχου που πρέπει να διπλώνεται. Σε αντίθεση με τα τζιν, δεν μπορείτε να τα διπλώσετε πάνω από την κρεμάστρα και να τα αποθηκεύσετε στη ράβδο ρούχων. Ευτυχώς, όμως, τα τζιν σορτς δεν τσαλακώνονται τόσο εύκολα όσο άλλα υλικά, γεγονός που τους επιτρέπει να αντέχουν την αποθήκευση σε ένα συρτάρι.

Επίσης, τα ρούχα της γυμναστικής αποθηκεύονται καλύτερα διπλωμένα. Κι αυτό γιατί πολλά από αυτά περιέχουν spandex και άλλα υλικά που στρετσάρουν. Αν τα κρεμάσετε, θα τεντωθούν περισσότερο, ενώ αν τα διπλώσετε σε ένα συρτάρι, θα διατηρηθούν όπως ακριβώς πρέπει.

Τέλος, είναι αυτονόητο ότι τα προσωπικά σας ρούχα, όπως οι κάλτσες και τα εσώρουχα, πρέπει να είναι διπλωμένα. Όχι μόνο είναι σχεδόν αδύνατο να τα κρεμάσετε, αλλά το δίπλωμα και η τοποθέτηση αυτών των αντικειμένων σε συρτάρια επιτρέπει την καλύτερη απόκρυψή τους από ό,τι σε μια ντουλάπα.