Όταν εφαρμόζεται σωστά, το κονσίλερ μπορεί να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους «συμμάχους» σας κατά την εφαρμογή του μακιγιάζ σας. Με αυτό, μπορείτε να καλύψετε μαύρους κύκλους, ατέλειες ή ανομοιόμορφη επιδερμίδα μέσα σε λίγα λεπτά για να δημιουργήσετε ένα άψογο φινίρισμα.

Ωστόσο, το κονσίλερ μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το thelist.com συγκέντρωσε τα μυστικά κόλπα των ειδικών ώστε η εφαρμογή του να έχει ένα εκπληκτικά φυσικό αποτέλεσμα.

Εφαρμόστε μια ανοιχτότερη απόχρωση κονσίλερ κάτω από τα μάτια σας

Κονσίλερ

Η make up artist Bobbi Brown δήλωσε στο mindbodygreen ότι το μυστικό για την εφαρμογή του κονσίλερ περιστρέφεται γύρω από την ανάμειξη. «Χρειάζεσαι φως κάτω από τα μάτια, επειδή είναι πιο σκούρα εκεί κάτω», εξήγησε συγκεκριμένα. Αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν μαύρους κύκλους και όσων δεν έχουν, επειδή όλοι έχουμε ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα κάτω από τα μάτια μας.

«Βοηθάει πάντα να φωτίζετε λίγο την περιοχή, ειδικά γύρω από αυτή τη μικρή υποδοχή στην εσωτερική γωνία του ματιού», ανέφερε η Brown. «Δεν πρέπει να φαίνεται πολύ ανοιχτό [σε σύγκριση με την υπόλοιπη επιδερμίδα σας], απλώς λίγο πιο φωτεινό από τον τόνο του δέρματός σας».

Από την άλλη, ο make up artist Colby Smith δήλωσε στο Allure ότι μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικές αποχρώσεις κονσίλερ κάτω από τα μάτια σας για να διασφαλίσετε ότι θα διαφέρει από το υπόλοιπο πρόσωπό σας.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικό κονσίλερ για τα μάτια και άλλο για το υπόλοιπο πρόσωπο

Κονσίλερ

Για το τέλος, χρησιμοποιήστε κονσίλερ σε οποιαδήποτε άλλα σκούρα σημεία του προσώπου σας -όχι όμως το ίδιο χρώμα και υφή με αυτό που χρησιμοποιήσατε κάτω από τα μάτια σας. Μερικά σημεία στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσίλερ είναι τυχόν περιοχές με ερυθρότητα γύρω από τη μύτη σας, καθώς και ατέλειες, σπυράκια ή ουλές.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τη make up artist Mai Quynh Quynh και όσα δήλωσε στο Glamour, κάθε κονσίλερ έχει διαφορετική λειτουργία. «Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το κονσίλερ για τα σπυράκια παραμένει στη θέση του, ενώ το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι ευαίσθητο και λεπτότερο και θέλετε ένα κονσίλερ που δεν θα καθίσει στις λεπτές γραμμές».

Θα πρέπει, επίσης, να λάβετε υπόψη σας τη σειρά με την οποία βάζετε το κονσίλερ σας. Η Quynh συνέστησε, επίσης, να εφαρμόζετε το κονσίλερ πριν από το foundation.