Το ελαιόλαδο αποτελεί το Α και το Ω για τη μαγειρική, αλλά γνωρίζατε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου αποτελεσματικά και σε άλλους χώρους του σπιτιού εκτός από την κουζίνα σας; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσοι πολλοί μοναδικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο που μπορεί να θέλετε ακόμη και να πάρετε ένα μικρό μπουκαλάκι για να έχετε μαζί με τα υπόλοιπα είδη καθαρισμού στο σπίτι!

Γυάλισμα αντικειμένων

Κουζινικά σκεύη

Αποδεικνύεται ότι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε τη χαμένη λάμψη στα αντικείμενα από ανοξείδωτο ατσάλι ή ορείχαλκο είναι στην πραγματικότητα να χρησιμοποιήσετε λίγο ελαιόλαδο, όπως συνιστά το housedigest.com. Το ελαιόλαδο κάνει θαύματα, ακόμη, και όταν πρόκειται για την πρόληψη της αμαύρωσης, της διάβρωσης και των ραβδώσεων, των ζητημάτων δηλαδή που μαστίζουν το μέταλλο. Έτσι, όχι μόνο θα κάνει τα ανοξείδωτα ή ορειχάλκινα αντικείμενά σας να λάμπουν και πάλι, αλλά θα βοηθήσει και στην αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων.

Φροντίδα δερμάτινων επιφανειών

Δερμάτινος καναπές

Ενώ το δέρμα είναι ένα αρκετά ανθεκτικό υλικό κατά κάποιο τρόπο, υπάρχουν επίσης αρκετά πράγματα που μπορούν να το καταστρέψουν. Όπως αναφέρει το housedigest.com, η πολλή έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει το δέρμα, όπως και η υπερβολική θερμότητα ή ακόμα και η πολύ γρήγορη αλλαγή της θερμοκρασίας. Γνωρίζατε, λοιπόν, ότι το ελαιόλαδο κάνει πραγματικά απίστευτη δουλειά με επιφάνειες από δέρμα, μαλακώνοντάς το και κάνοντάς το τόσο απαλό όπως όταν το αγοράσατε για πρώτη φορά; Απλώς φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο μερικές σταγόνες και όχι μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου για να περιποιηθείτε τον καναπές σας από δέρμα. Για να είστε, όμως, σίγουρες ότι όλα θα πάνε καλά δοκιμάστε να περάσετε με λάδι ένα μικρό μέρος στο δερμάτινο έπιπλό σας, ώστε να δείτε πώς θα αντιδράσει με το ελαιόλαδο και συνεχίστε κανονικά την φροντίδα του.

Λάδωμα πορτών

Λάδι σε μεντεσέ πόρτας

Έχετε έναν μεντεσέ πόρτας στο σπίτι σας που πάντα τρίζει, ειδοποιώντας όλους στο σπίτι κάθε φορά που ανοίγει ή κλείνει; Δεδομένων των λιπαντικών ιδιοτήτων του λαδιού, λοιπόν, το ελαιόλαδο θα κάνει το θαύμα του και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέχετε, σύμφωνα με το Real Simple, είναι η ποσότητα που χρησιμοποιείτε. Δεν θέλετε να στάζει καθόλου το ελαιόλαδο στο πλαίσιο της πόρτας σας και να βλάψει το χαλί σας ή άλλες επιφάνειες γύρω από την πόρτα, επομένως θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αρκετά για να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό ήχο του τριξίματος χωρίς, ωστόσο, να κάνετε τεράστιο χαμό.