Η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων, αδιαμφισβήτητα, έχει συμβάλλει στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας. Τι γίνεται, ωστόσο, με τις μυρωδιές φαγητού που παραμένουν σε αυτόν κάθε φορά που ζεσταίνετε (ή καίτε) το φαγητό σας; Δείτε πέντε αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους θα καταφέρετε να τους αντιμετωπίσετε εύκολα και γρήγορα.

Σαπούνι και νερό

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων

Ο κλασικός συνδυασμός σαπουνιού και ζεστού νερού είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για την απομάκρυνση των οσμών από τον φούρνο μικροκυμάτων σας, ακόμα κι αν χρειαστεί να τον τρίψετε λίγο παραπάνω. Συνήθως, εάν μια μυρωδιά παραμένει στο φούρνο μικροκυμάτων, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λίγο λίπος και φαγητό που έχει απομείνει στο εσωτερικό του. Ρίξτε 1 φλιτζάνι νερό σε ένα μπολ που είναι ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνετε το για περίπου τέσσερα λεπτά -ο ατμός θα βοηθήσει να ξεκολλήσει πιο εύκολα οτιδήποτε έχει κολλήσει στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα απαλό πανί εμποτισμένο με νερό και λίγο σαπούνι πιάτων για να τρίψετε το εσωτερικό. Μόλις καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιήστε ένα φρέσκο πανί για να τον σκουπίσετε και αφήστε την πόρτα ανοιχτή για μερικές ώρες. Αυτό θα σας βοηθήσει να αερίσετε τυχόν υπολειπόμενες μυρωδιές.

Ξίδι

Ξύδι

Αν το άρωμα του καμένου ποπ κορν ή του ξαναζεσταμένου φαγητού από την προηγούμενη ημέρα εξακολουθεί να υπάρχει, το ξίδι είναι μια κλασική επιλογή για ένα γρήγορο και φυσικό καθαριστικό στην κουζίνα, καθώς είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για τα τρόφιμα. Ξεκινήστε αφαιρώντας την περιστρεφόμενη πλάκα μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων, την οποία μπορείτε να μουσκέψετε και να καθαρίσετε με το χέρι ξεχωριστά. Στη συνέχεια, είτε ψεκάστε στα τοιχώματα του φούρνου μικροκυμάτων με ξίδι και τρίψτε είτε αφήστε το ξίδι να κάνει όλη τη δουλειά. Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε περίπου 1 φλιτζάνι νερό με 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά. Μόλις κρυώσει τελείως, αφαιρέστε το μπολ και σκουπίστε καλά το φούρνο μικροκυμάτων.

Μαγειρική σόδα

Σόδα

Πιθανότατα έχετε ακούσει για ιδιοκτήτες σπιτιού που αφήνουν ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας στο ψυγείο για να μυρίζουν φρέσκα τα πράγματα, αλλά ξέρατε ότι το ίδιο κόλπο μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τις μυρωδιές από τον φούρνο μικροκυμάτων σας; Το housedigest.com προτείνει να ανοίξετε ένα κουτί και να το τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων όλη τη νύχτα. Αυτό θα εξουδετερώσει τελείως τυχόν υπολείμματα μυρωδιών. Φροντίστε, όμως, να καθαρίσετε καλά τον φούρνο μικροκυμάτων εκ των προτέρων για να απαλλαγείτε από τυχόν κρούστα από τρόφιμα ή υπολείμματα. Μια άλλη επιλογή, σύμφωνα με το Lifehacker, είναι να ανακατέψετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 1 φλιτζάνι νερό και να ζεστάνετε το μείγμα για λίγα λεπτά. Ο ατμός θα δώσει πιο αποτελεσματικό καθάρισμα και θα χρειαστεί πολύ λιγότερος χρόνος από το να αφήσετε ένα κουτί μαγειρικής σόδας για μία νύχτα.

Γαρίφαλα

Γαρύφαλλο έλαιο

Σύμφωνα με το housedigest.com, το γαρίφαλο είναι εξαιρετικά απορροφητικό και μπορεί να απορροφήσει τυχόν ανεπιθύμητες μυρωδιές σε χρόνο μηδέν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο αλεσμένο γαρίφαλο σε ένα πιάτο, περίπου το 1/4 της κούπας, και να κλείσετε την πόρτα. Μπορείτε να αφήσετε τα γαρίφαλα μέσα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και όλη τη νύχτα, ή μπορείτε να τα διατηρήσετε μέσα στον φούρνο όποτε δεν τον χρησιμοποιείτε.

Καφές

Καφές

Αν η αγαπημένη σας μυρωδιά είναι ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ όταν ξυπνάτε το πρωί, τότε τα νέα είναι ευχάριστα! Το ίδιο άρωμα μπορεί να αντικαταστήσει την άσχημη μυρωδιά που προέρχεται αυτήν τη στιγμή από τον φούρνο μικροκυμάτων σας. Ο καφές είναι στην πραγματικότητα ένα φυσικό αποσμητικό, καθώς περιέχει άζωτο, το οποίο απορροφά και εξουδετερώνει τυχόν ανεπιθύμητες μυρωδιές. Οι ιδιότητές του συχνά παρομοιάζονται με αυτές της μαγειρικής σόδας, εξηγεί το housedigest.com, αλλά με μερικούς επιπλέον πόντους καθώς προσφέρει και το υπέροχο άρωμά του. Για να φρεσκάρετε το άρωμα του φούρνου μικροκυμάτων σας, λοιπόν, απλώς ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι νερό με 2 κουταλιές της σούπας κατακάθι καφέ και στη συνέχεια ψήστε το μείγμα στα μικροκύματα για περίπου 10 λεπτά, σταματώντας κάθε δύο ή τρία λεπτά για να προσθέσετε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε έναν συνδυασμό ίσων μερών μαγειρικής σόδας και κατακάθια καφέ για να διπλασιάσετε πραγματικά την εξουδετερωτική ισχύ, σημειώνει το housedigest.com.