Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη μάσκαρα τους και, παρόλο που ίσως έχετε σκεφτεί ότι είναι μια σχετικά πρόσφατη εφεύρεση, στην πραγματικότητα υπάρχει από το 4000 π.Χ., όταν οι άνδρες και οι γυναίκες χρησιμοποίησαν ένα είδος μάσκαρα στα μάτια τους στην αρχαία Αίγυπτο.

1. Η μάσκαρα πρέπει να πετιέται μετά από τρεις μήνες

Η mascara είναι ένα από τα λίγα προϊόντα μακιγιάζ που έχει ημερομηνία λήξης. Δεν θα πρέπει να την χρησιμοποιείτε για πάνω από τρεις μήνες.

2. Ο ύπνος με μάσκαρα μπορεί να σπάσει τις βλεφαρίδες
Αφήνοντας το μακιγιάζ σας κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν είναι μια καλή ιδέα και ένας από τους λόγους είναι επειδή η μάσκαρα σκληραίνει τις βλεφαρίδες. Αν κοιμάστε με τη μάσκαρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσετε απότομα μερικές από τις βλεφαρίδες σας.

3. Η μάσκαρα περιέχει υδράργυρο
Μην ανησυχείτε, δεν έχει αρκετό για να σας βλάψει, αλλά αυτό είναι ένα ενδιαφέρον γεγονός ότι, ενώ ο υδράργυρος έχει απαγορευτεί από όλα τα άλλα προϊόντα μακιγιάζ, εξακολουθεί να επιτρέπεται στη μάσκαρα, διότι δεν υπάρχει άλλο εναλλακτικό συστατικό.

4. Η μάσκαρα περιέχει λέπια ψαριού
Οι περισσότερες μάσκαρες περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται γουανίνη που βρίσκεται στα λέπια των ψαριών και είναι αυτή η ουσία που τους δίνει την λάμψη.

5. Υπήρξε μόνιμη μάσκαρα που προκάλεσε τύφλωση
Στη δεκαετία του 1930, υπήρχε ένα προϊόν στις ΗΠΑ, με την ονομασία «Lash Lure». Αυτό το προϊόν ήταν μια μόνιμη βαφή βλεφαρίδων, αλλά είχε απαγορευτεί μετά από την τύφλωση τουλάχιστον μιας ντουζίνας γυναικών.

6. Γιατί ανοίγετε το στόμα σας για να εφαρμόσετε τη μάσκαρα;

Οι περισσότερες γυναίκες ανοίγουν το στόμα τους, ενστικτωδώς όταν εφαρμόζουν μάσκαρα και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Το ανοιχτό στόμα, καθιστά πιο δύσκολο το ανοιγόκλεισμα των ματιών.

Πηγή: neadiatrofis.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.