Η υγιής σχέση με το φαγητό μπορεί να είναι πραγματικά προκλητική. Η τροφή είναι η τροφή μας για το φυσικό μας σώμα και η θρέψη σε κυτταρικό επίπεδο, οπότε είναι απίστευτα σημαντικό να δίνετε προσοχή στην κατανάλωση μιας μεγάλης ποικιλίας τροφίμων που συμβάλλουν στην υγεία σας και προλαμβάνουν χρόνιες ασθένειες.

Αλλά το φαγητό είναι επίσης κάτι περισσότερο από αυτή τη φυσική τροφή. Είναι ένας τρόπος σύνδεσης με άλλους, είναι εξερεύνηση νέων πραγμάτων, και φυσικά μια εμπειρία απόλαυσης. Παρόλο που νομίζετε, λοιπόν, ότι είναι σχετικά δύσκολο να αποκτήσετε μια πιο υγιή σχέση με το φαγητό, αρκεί να ακολουθήσετε τα τέσσερα βήματα που ακολουθούν για να το πετύχετε. Και φυσικά να νιώθετε ακόμη πιο ωραία.

Επικεντρωθείτε στο να συμπεριλάβετε διάφορα τρόφιμα στην καθημερινότητά σας

Η προσπάθεια μείωσης των θερμίδων είναι εξαντλητική και οδηγεί σε υπερφαγία από απογοήτευση, αναφέρει το koko.news. Αντιθέτως, σκεφτείτε να προσθέσετε κάποια τρόφιμα που δεν χρησιμοποιήσατε προηγουμένως στη διατροφή σας ή να προσθέσετε ολόκληρα τρόφιμα, χόρτα, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και έτσι δεν θα έχετε πλέον καθόλου χώρο στο στομάχι σας για λιγότερο υγιεινά τρόφιμα.

Τρώτε άνετα

Προσπαθήστε να τρώτε με καλή παρέα και σε ένα θετικό περιβάλλον για να κάνετε την εμπειρία σας με το φαγητό πιο θετική. Συνδεθείτε με τους ανθρώπους που αγαπάτε, μαγειρέψτε με την οικογένειά σας, απολαύστε την όλη διαδικασία. Εάν ζείτε μόνοι σας, βάλτε χαλαρωτική μουσική και απολαύστε κάθε μπουκιά.

Θετικές επιβεβαιώσεις

Όταν αντιμετωπίζετε ανασφάλειες που σχετίζονται με το βάρος ή την εικόνα σας, εξασκήστε θετικές επιβεβαιώσεις όπως «Είμαι όμορφη, είμαι έξυπνη», μπροστά στον καθρέφτη και στο ημερολόγιο μετά από αυτό, για να δείτε την πρόοδό σας με την πάροδο του χρόνου.

Παρατηρήστε πώς οι διαφορετικές τροφές σας κάνουν να αισθάνεστε

Μην χαρακτηρίζετε τα τρόφιμα «καλά» ή «κακά», δείτε πώς αντιδρά το σώμα σας σε διαφορετικούς τύπους τροφίμων και κρατήστε ένα ημερολόγιο για να δείτε τον τρόπο που σας κάνουν να αισθάνεστε. Όπως για παράδειγμα ποια είναι τα τρόφιμα που σας κάνουν να νιώθετε γεμάτες με ενέργεια και ποια σας κάνουν να αισθάνεστε περισσότερη δυσφορία.