Όταν οι γυναίκες θέλουν να ανανεώσουν την εμφάνισή τους, τις περισσότερες φορές «ξεσπούν» στα μαλλιά τους. Είτε αλλάζοντας το χρώμα τους, είτε το κούρεμά τους. Αν βρίσκεστε κι εσείς σε μια τέτοια διάθεση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κουρέψετε τα μαλλιά σας στην πιο καυτή τάση του καλοκαιριού, με ένα κούρεμα εμπνευσμένο από την θρυλική Τζέιν Φόντα.

Το κούρεμα εμπνευσμένο από την Τζέιν Φόντα, μία από τις πιο καυτές τάσεις του καλοκαιριού

Οι εμφανίσεις της Τζέιν Φόντα χαρακτηρίζονται από φιντέτσα και στυλ, με το κούρεμά της να αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά της στοιχεία. Ένα κούρεμα που απ’ ό,τι φαίνεται αποτελεί την πιο καυτή τάση της σεζόν, το οποίο συστήνουν ανεπιφύλακτα και οι πιο διάσημοι hair stylists. Αυτό δεν είναι άλλο από το λεγόμενο shag, που δεν είναι κάτι άλλο από τα φιλαριστά μαλλιά σε μέτριο μήκος με αφέλειες. Ένα κούρεμα αρκετά δημοφιλές τόσο κατά την δεκαετία του ‘70 όσο και προς τα τέλη της δεκαετίας των ‘90s, που σήμερα πια, σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη του εκδοχή, είναι πιο επίκαιρο και stylish από ποτέ.

Ωστόσο, το συναντάμε σε μια παραλλαγμένη μορφή με τη σύγχρονη εκδοχή του να χαρακτηρίζεται από τα πολλά επίπεδα, τα οποία συνήθως ξεκινάνε από το ύψος των ζυγωματικών, καταλήγοντας σταδιακά στους ώμους. Μάλιστα, ο Ryan Trygstad, hair stylist διάσημων celebrities και συνιδρυτής του Mark Ryan Salon, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο Byrdie για τη σημερινή εκδοχή του κουρέματος και τη διαφοροποίησή του από το κλασικό shag της Τζέιν Φόντα ότι «Αυτό που το κάνει πιο μοντέρνο είναι οι αφέλειες που δίνουν μια επιπλέον κίνηση και μια cool αίσθηση που προσθέτει δυναμισμό στην κάθε γυναίκα που το επιλέγει».

Μάλιστα, δεν είναι λίγες και οι αγαπημένες celebrities που το έχουν ήδη υιοθετήσει, ανάμεσα στις οποίες και οι Μπίλι Άιλις, Αν Χάδαγουεϊ, Τέιλορ Σουίφτ και Σελένα Γκόμεζ.