Ξυπνάς, κοιμάσαι, τρως, πηγαίνεις σούπερ μάρκετ, κλαις σε μια ταινία… Μήπως έχεις κουραστεί να κάνεις όλα τα παραπάνω μόνη; Μήπως το φταίξιμο δεν είναι των άλλων, στη προκειμένη περίπτωση των αντρών, αλλά αποκλειστικά δικό σου;

Λοιπόν, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά τα άστοχα ραντεβού: εσύ! Οπότε μάλλον ήρθε η ώρα να ενσκήψεις βαθιά μέσα σου και να εντοπίσεις τα λάθη. Ιδού ορισμένες συμβουλές από τον διάσημο στις ΗΠΑ, Dr. Phil:

1 Να έχεις συναίσθηση της εντύπωσης που δίνεις
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι κρίσιμες για τα μηνύματα που στέλνετε στους ανθρώπους που θα συναντήσετε. Είστε απελπισμένες; Καταπιεστικές; Νευρώδεις; τρομάζετε τους άντρες; Η γλώσσα του σώματός σας απωθεί τους γύρω σας; Αρνείσαι να κάνεις έχεις επαφή με τα μάτια με τον άντρα της αρεσκείας σου; Σκέψου τι και που κάνεις λάθος.

2 Γίνε προσιτή
Ο νούμερο ένα φόβος των αντρών είναι η απόρριψη, λέει ο Dr. Phil. Θέλουν η γυναίκα που θα γνωρίσουν να είναι προσιτή έτσι ώστε να αισθάνονται ότι έχουν κάτι να προσφέρουν. Μηπως αισθάνεστε τόσο άνετα με το είστε ελεύθερος που το «φωνάζετε;». «Λέτε ‘είμαι μια χαρά και μόνη μου και δεν σε έχω ανάγκη;’, τότε γιατί να κάνει τον κόπο να σας γνωρίζει», συμπληρώνει.

3 Τσεκάρετε τις «αποσκευές» σας
Περίπου το 20% της επικοινωνίας είναι όλα αυτές οι λέξεις που βγαίνουν από το στόμα σου, το υπόλοιπο 80% είναι η μη λεκτική επικοινωνία. Πρόκειται για αυτό που εκπέμπεις: ανασφάλεια φόβοι, κατάθλιψη. Ναι, αυτά μπορεί κανείς να τα «διαβάσει» επάνω σου.

4 Πετάξτε τις λίστες μακριά
«Πιστεύω ότι το πρόβλημα με τις checklist, τις λίστες με τους τύπους αντρών που κάθε γυναίκα ονειρεύεται, βγάζει εκτός πολλά καλά παιδιά», εξηγεί ο Dr. Phil. «Αν κάνεις μια γρήγορη εκτίμηση και τον βγάζεις εκτός λίστας, τότε θα χάσεις κάποιον που πιθανότατα αξίζει. Κάποιος που για παράδειγμα δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, δε σημαίνει ότι υπολείπεται σε μόρφωση. Και να σας πω και κάτι; αυτό το θέμα με τη χημεία, είναι υπερτιμημένο», συμπληρώνει.

5 Προχωρήστε αργά
Όταν αισθάνεσαι την πίεση του χρόνου, τότε κάνεις λάθη, παραβλέπεις κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες ή κρίνεις λάθος κάποιον. Είναι πολύ σημαντικό να δεις τον υποψήφιο σύντροφό σου πώς λειτουργεί σε πολλές καταστάσεις.