Το «τράβηγμα», το ξεφλούδισμα και η φαγούρα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ξηρής ή ευαίσθητης επιδερμίδας.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να την ενυδατώσετε σωστά.

1. Προσοχή στα σαπούνια που χρησιμοποιείτε

Ορισμένα είναι πολύ σκληρά και το pH (βαθμός οξύτητας) τους διαφέρει πολύ από το pH της επιδερμίδας. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό, μπορεί να βλάψετε το υδρολιπιδικό φίλμ και να προκαλέσετε αφυδάτωση. Εάν ζείτε σε περιοχή το το νερό είναι σκληρό έχετε υπόψη σας ότι αφήνει υπολείμματα στην επιδερμίδα, εντείνοντας την αίσθηση ξηρότητας και τραβήγματος. Για να αποφύγετε αυτή την ενοχλητική αίσθηση, επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας. Προτιμήστε ένα απαλό γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ ή, αν θέλετε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με νερό, κάποιο προϊόν με ήπια καθαριστική βάση και ουδέτερο pH.

2. Μην ξεχνάτε το ντεμακιγιάζ

Κάθε μέρα το δέρμα μας δέχεται 9 βαρέα μέταλλα, επιβλαβή ατμοσφαιρικά αέρια και 400 γραμμ. σκόνης. Αυτά δεσμεύονται από το σμήγμα ή το μακιγιάζ, κάνοντάς το πιο ευάλωτο. Γι’ αυτό το ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο για να παραμείνει η επιδερμίδα σας υγιής. Τα προϊόντα ντεμακιγιάζ απομακρύνουν τους ρύπους χωρίς να βλάπτουν την επιδερμίδα, και την προετοιμάζουν να δεχθεί την ευεργετική ενυδατική φροντίδα. Επιλέξτε γαλακτώματα που ταιριάζουν περισσότερο στις ξηρές επιδερμίδες, αλλά αν προτιμάτε ένα προϊόν που ξεβγάζεται με νερό, επιλέξτε κάποιο με ήπια καθαριστική βάση και ουδέτερο pH.

3. Ο πολύς καθαρισμός «σκοτώνει»

Η υπερβολική υγιεινή προκαλεί το αντίθετο αποτέλεσμα επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την αφυδάτωση. Για παράδειγμα, τα άτομα που συνηθίζουν να πλένουν τα χέρια τους δέκα, είκοσι φορές την ημέρα, έχουν το πιο ξηρό και το πιο κατεστραμμένο δέρμα. Προσοχή: όταν αγοράζετε προϊόντα φροντίδας προσέξτε να μην περιέχουν αλκοόλη. Λειτουργεί ως μαγνήτης για τα μόρια του νερού και προκαλεί αφυδάτωση. Προτιμήστε τα απαλά προϊόντα, χωρίς αλκοόλη και χωρίς αιθέρια έλαια, για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και να καθαρίσετε το πρόσωπο χωρίς να προκαλέσετε ερεθισμό.

4. Δοκιμάζετε τα προϊόντα ενυδάτωσης πριν τα αγοράσετε

Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος που έχετε αγοράσει στο δέρμα σας και αφήστε την για 48 περίπου ώρες.

Με τον τρόπο αυτό θα διαπιστώσετε εάν υφή σας ταιριάζει, αν απορροφάται γρήγορα από το δέρμα ή εάν δεν προκαλεί κοκκίνισμα ή ερεθισμό στην επιδερμίδα σας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μέθοδος κρίνεται απαραίτητη ιδιαίτερα όταν δοκιμάζετε μια ενυδατική κρέμα.

5. Κάντε πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Ο τρόπος ζωής, οι συνήθειες και η διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η έλλειψη ύπνου, το άγχος και η έκθεση στον ήλιο. Αυτά έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα, ιδίως όταν συνδυάζονται με το κάπνισμα. Βάζετε πάντα αντηλιακή, ενυδατώνετε το δέρμα σας, κοιμηθείτε 7 -8 ώρες καθημερινά και προσπαθήστε να κόψετε το κάπνισμα. Επίσης πίνετε πολύ νερό!

Το μυστικό

Ψάχνετε για ενυδατική; Προτιμήστε κάποιο που στη σύστασή του περιέχει νερό + λιπαρά στοιχεία: προσφέρει ξανά στο αφυδατωμένο δέρμα την ακεραιότητά του.

Πηγή: omorfamystika.gr