Μια γυναίκα, η οποία σήμερα είναι κοντά στα 40, έχει μεγαλώσει με το πορνό των αρχών του 2000 και τις ταινίες με τα πλατινέ ντεκαπάζ, τα ψεύτικα στήθη και τις τρίχες του εφηβαίου σε σχήμα λεπτού μουστακιού. Είναι πιθανόν εκείνη η γυναίκα τότε να μπλόκαρε με εκείνα τα δάχτυλα που είχαν χτιστά άβολα τεχνητά νύχια στις λεσβιακές πορνογραφικές ταινίες.

Όσο περισσότερο ανακαλύπτει το σώμα της μια γυναίκα,  τόσο αντιγράφει σχεδόν μιμητικά όσα βλέπει στις ταινίες πορνό. Και αντιλαμβάνεται ότι είναι αδύνατο να πετύχει έναν οργασμό με τις κινήσεις που είχε αντιγράψει. Η πρώτη σκέψη που θα κάνει είναι πως κάτι δεν πάει καλά με την ανατομία της.

Θα πρέπει να βρει το θάρρος να τα συζητήσει όλα με άλλες γυναίκες προκειμένου να καταλάβει ότι μοιράζεται με εκείνες παρόμοιες εμπειρίες. Οι περισσότερες ίσως είχαν νιώσει μπερδεμένες όταν δεν κατάφεραν να «τελειώσουν» μόνο με τη διείσδυση. Ή -και το  σημαντικότερο-, είχαν νιώσει οι ίδιες ένοχες με τη σκέψη ότι τα σώματά τους κάνουν κάτι λάθος και δεν φτάνουν σε οργασμό.

Άραγε, όλα τα παραπάνω οφείλονται απλώς σε μια πολιτισμική παρεξήγηση; Αρκεί να παραδεχτούν οι άνδρες και οι γυναίκες πως το πορνό είναι ένα ψέμα κι όχι μια φαντασίωση για να τη δοκιμάσουμε σπίτι; Φυσικά και όχι.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ζούμε σε μια κοινωνία η οποία έχει πειστεί πως το μαζικό πορνογραφικό υλικό όχι μόνο είναι από τη ζωή βγαλμένο, αλλά αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο ικανοποίησης της μέσης γυναίκας.

Σήμερα πολλές ενήλικες γυναίκες σιχαίνονται τις ταινίες πορνό. Ξενερώνουν και νιώθουν άβολα με τη διαπίστωση ότι οι γυναίκες που συμμετέχουν σε αυτές προσποιούνται. Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ του σεξ της καθημερινότητάς μας και του σεξ των πορνό. Η διαφορά είναι αντίστοιχη με την διαφορά που έχει το WWE με την πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχει υπερβολικό σόου και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Ερωτικές ταινίες από γυναίκες για γυναίκες

Η βιομηχανία του σεξ φαίνεται πως αρχίζει να ξυπνά από το λήθαργό της και να αφουγκράζεται τον τρόπο που κανονικοί άνθρωποι -και όχι επαγγελματίες ηθοποιοί- επιθυμούν για τη διέγερσή τους. Η Bellesa Films είναι μια εταιρεία παραγωγής η οποία μπορεί να περηφανεύεται ότι οι γυναίκες έχουν το πάνω χέρι σε κάθε φάση των γυρισμάτων: είναι μια εταιρία που ιδρύθηκε από γυναίκα, έχει ταινίες γυρισμένες από γυναίκες και γραμμένες από γυναίκες.

Για την εταιρία είναι σημαντικό να υπάρχει σοβαρό σενάριο. Υπάρχει μια ιστορία που αφηγείται το φιλμ πριν ξεκινήσει το σεξ. Δεν υπάρχει ο ντελιβεράς ή ο ετεροθαλής αδελφός που το κάνει με την πεθερά του. Για παράδειγμα, σε μια σκηνή μιας ταινίας που γυρίστηκε στα στούντιο, η πρωταγωνίστρια επισκέπτεται το σπίτι του πρώην αρραβωνιαστικού της αδελφής της για να μαζέψει τα πράγματά της αδελφής της και να επιστρέψει το δαχτυλίδι αρραβώνων.

Στα παρασκήνια, η σκηνοθέτης φροντίζει η πρωταγωνίστρια και ο πρωταγωνιστής να αγγίζονται και να αποκτήσουν χημεία, μια σύνδεση. Ρωτούν την ηθοποιό τι είδους σεξ θα ήθελε να κάνει και με ποιον άντρα του σεναρίου.

Η πρωταγωνίστρια επιλέγει την γκαρνταρόμπα της και δεν είναι πρόστυχα εσώρουχα αλλά ρούχα που θα φορούσε μια γυναίκα στην καθημερινότητά της. Οι πρωταγωνιστές καλούνται να δείξουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και να συζητήσουν κατ’ ιδίαν τι δέχονται να κάνουν και τι όχι.

Να είναι ρεαλιστικό, όχι τέλειο

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά καθώς ανταποκρίνονται σε όσα ψάχνουν οι γυναίκες όταν θέλουν να κάνουν σεξ με κάποιον. Δεν αναζητούν τον κατακτητή, αλλά τον συνεργάτη, αυτόν τον τύπο που θέλει να ικανοποιήσει και τις ίδιες και όχι μόνο να το ευχαριστηθεί εκείνος. Θέλουν να δουν μια ταινία πορνό, στην οποία ο άντρας να ρωτά την ερωτική του παρτενέρ για τις επιθυμίες της στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Στις ταινίες της εταιρίας, οι πρωταγωνίστριες δεν ανεβοκατεβαίνουν μηχανικά όταν βρίσκονται πάνω στον συμπρωταγωνιστή τους. Φτάνουν σε οργασμό χωρίς να ουρλιάζουν. Το σώμα τους δονείται χωρίς να προσποιούνται ότι νιώθουν ηδονή. Το ζητούμενο είναι οι λήψεις να είναι ρεαλιστικές, να ανταποκρίνονται στα καθημερινά ερωτικά βιώματα μιας γυναίκας και όχι να είναι τέλειες.

Έτσι, ναι μεν έχουν θέση τα βρωμόλογα, αλλά απουσιάζει πλήρως το λεξιλόγιο και οι διάλογοι που ακούγονται συνήθως σε μια ταινία πορνό. Στο διάλειμμα ανάμεσα στα γυρίσματα, οι δύο παρτενέρ θα συζητήσουν για καθημερινά πράγματα, λες και είναι παλιοί φίλοι.

Είναι ωραίο συναίσθημα να βλέπεις μια ερωτική ταινία και να βασίζεται στη συναίνεση ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Να προάγει ένα μήνυμα κοινωνικής υπευθυνότητας.  

Άλλωστε, το σεξ πουλάει και οι γυναίκες το αγοράζουν.