Ο σωστός καθαρισμός και εν συνεχεία η ενυδάτωση του προσώπου σας αποτελούν το Α και το Ω στη ρουτίνα περιποίησής σας. Από τα πολύ παλιά χρόνια η ατμοθεραπεία αποτελούσε μία διαδεδομένη πρακτική κατά την οποία οι γυναίκες με τη βοήθεια του βραστού νερού και των ατμών του καθάριζαν και ενυδάτωναν το πρόσωπό τους. Κατά την ατμοθεραπεία ο ατμός του νερού διαπερνά το πρόσωπο ενυδατώνοντάς το, ενώ ταυτόχρονα το μαλακώνει και ενεργοποιεί τη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Μια πρακτική ιδιαιτέρως διαδεδομένη και για την πρόληψη της ακμής και των μαύρων στιγμάτων.

Μια πρακτική εντελώς ανέξοδη, αλλά σίγουρα αποτελεσματική που μπορείτε και μόνες σας να εφαρμόσετε στο σπίτι μία με δύο φορές το μήνα. Τι πρέπει να κάνετε;

  • Πιάστε τα μαλλιά σας σε κοτσίδα ή καλύψτε τα με μία πετσέτα.
  • Αφαιρέστε πολύ καλά το μακιγιάζ σας.
  • Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίξτε μέσα βότανα, όπως ευκάλυπτο ή το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (προτιμήστε εκείνο που είναι καταλληλότερο για τον τύπο της επιδερμίδας σας).
  • Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκύψτε πάνω της και καλύψτε το κεφάλι και τους ώμους με μία πετσέτα. Πλησιάστε σε απόσταση 25- 45 εκατοστών, ή αναλόγως τη θερμότητα που μπορείτε να διαχειριστείτε, και μείνετε έτσι για 10- 15 λεπτά.
  • Χωρίς να σκουπίσετε το πρόσωπό σας από την υγρασία, εφαρμόστε ένα ενυδατικό σέρουμ ή μια θρεπτική μάσκα.