Αν κάτι μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και να αφεθούμε πιο ήρεμοι και γαλήνιοι στην αγκαλιά του μορφέα αυτό δεν είναι άλλο από ένα άκρως χαλαρωτικό μπάνιο. Ή μια κούπα ζεστού χαμομηλιού. Οι απόψεις διίστανται. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι τίποτα δεν μας βοηθάει να αποτινάξουμε από πάνω μας μια δύσκολη μέρα από ένα απολαυστικό ντους.

Στην περίπτωση που το μπάνιο σας έχει μπανιέρα, λοιπόν, αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό σας και απολαύστε ένα άκρως χαλαρωτικό μπάνιο. Το μυστικό για την επιτυχία του; Τρεις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και βοηθούν περισσότερο στην επίτευξη του σκοπού σας. Την χαλάρωση.

  • Στην γεμάτη ζεστό νερό μπανιέρα σας προτιμήστε να προσθέσετε λίγο λάδι μπάνιου, στη θέση των σαπουνόφουσκων. Εκτός του ότι είναι περισσότερο ενυδατικά, περιέχουν έλαια με αρώματα που προσφέρουν περισσότερη χαλάρωση.
  • Μπείτε στη μπανιέρα ενώ αυτή είναι μισογεμάτη. Συνεχίστε να την γεμίζετε όσο βρίσκεστε μέσα στο νερό και χαμηλώνοντας την πίεση ακούστε τον ήχο του νερού που τρέχει ήρεμα και γλυκά. Μια αίσθηση που σας δημιουργεί την εντύπωση ότι βρίσκεστε στη φύση. Ό,τι πιο χαλαρωτικό, δηλαδή, υπάρχει στον κόσμο όλο.
  • Τέλος, μην γεμίζετε την μπανιέρα μέχρι το σημείο του λαιμού σας, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε υπερθέρμανση κάτι που μπορεί να σας προκαλέσει άγχος. Το αντίθετο, δηλαδή, από το ζητούμενο.