Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξαπλώνετε στο κρεβάτι μετά από μια κουραστική ημέρα και να μην μπορείτε να κοιμηθείτε. Μερικές φορές, ακόμη κι αν η μέρα σας ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτητική, μοιάζει αδύνατο να σας πάρει ο ύπνος.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η δημιουργία των ειδικών συνθηκών και του ιδανικού περιβάλλοντος βοηθάνε αποτελεσματικά στο να χαλαρώσετε και εν συνεχεία να κοιμηθείτε. Κάτι που μπορεί να συμπεριλαμβάνει και την αρωματοθεραπεία με το αγαπημένα σας εθαίρια έλαια ή την απόλαυση ενός ζεστού χαμομηλιού, τα οποία σας βοηθάνε να κοιμηθείτε ευκολότερα.

Γνωρίζετε, ωστόσο, ποια είναι εκείνα τα αρώματα που δρουν χαλαρωτικά δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες για να αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα; Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και την επόμενη φορά που θα έχετε αϋπνίες μην ξεχάσετε να τα δοκιμάσετε.

Λεβάντα

Ένα κλασικό χαλαρωτικό άρωμα είναι η λεβάντα. Η μυρωδιά της σας βοηθά να κοιμηθείτε μειώνοντας την αναταραχή και την ανησυχία, ενώ με τις αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές της ιδιότητες χαλαρώνει το σώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεβάντα ως σπρέι μαξιλαριού, να την πιείτε σε ρόφημα ή να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο στην αντίστοιχη συσκευή.

Χαμομήλι

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, δοκιμάστε να πιείτε ένα φλιτζάνι χαμομήλι. Το χαμομήλι χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και σας βοηθά να ηρεμήσετε όταν είστε αγχωμένοι.

Τριαντάφυλλο

Το τριαντάφυλλο είναι ένα άλλο υπέροχο άρωμα που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Το ίδιο το άρωμα είναι χαλαρωτικό και μπορεί να μειώσει το άγχος, ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη μάθηση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Λοιπόν, είναι σχεδόν 2-σε-1.

Περγαμόντο

Το λάδι περγαμόντου σας βοηθά να κοιμηθείτε με πολλούς τρόπους, καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση, επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης. Χρησιμοποιήστε λίγο λάδι περγαμόντου πριν ξαπλώσετε και παρακολουθήστε το στρες σας να εξαφανίζεται, οδηγώντας σας σε έναν πιο ήρεμο ύπνο.