Οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνιση του άντρα που πρόκειται να παντρευτούν, αλλά για την προσωπικότητά του.

Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, ενώ οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν όμορφους άντρες όταν κάνουν σχέσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους, προτιμούν να παντρεύονται εκείνους που μπορεί να μην σε «ρίχνουν» κάτω με την εξωτερική τους εμφάνιση, όμως έχουν «χαρακτήρα» και προσωπικότητα τέτοια που σε κάνει να… μη βλέπεις μερικές εξωτερικές, φυσικές ατέλειες!

Στην έρευνα συμμετείχαν 13.034 άνθρωποι.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις σχέσεις που σύναπταν οι συμμετέχοντες επί 15 χρόνια μέχρι να φτάσουν τα 34 τους χρόνια, ζητώντας τους να αξιολογήσουν κάθε φορά την ελκυστικότητα και την προσωπικότητα του συντρόφου τους, καθώς επίσης και να αναφέρουν πόσο περιποιούνταν τον εαυτό τους.

Οι άντρες των οποίων η προσωπικότητα είχε αξιολογηθεί ως «άνω του μετρίου» είχαν περισσότερες πιθανότητες να παντρευτούν, ενώ εκείνοι με εξωτερική εμφάνιση «άνω του μετρίου» συγκατοικούσαν μεν με τις συντρόφους τους, χωρίς ωστόσο να «επισημοποιούν» με γάμο τη σχέση τους.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr Michael French από το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι αναφέρει ότι οι γυναίκες κοιτάζουν «όλο το πακέτο» όταν πρόκειται για τον άντρα που θα παντρευτούν, ενώ δεν ενδιαφέρονται και τόσο για όλα αυτά όταν απλά συγκατοικούν με κάποιον, γράφει η Daily Mail.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη ότι πολλά ζευγάρια πλέον δοκιμάζουν τη συγκατοίκηση ως «δοκιμαστική περίοδο» για τη σχέση, παρά ως μακροχρόνια δέσμευση.