Μπορεί να είναι χρονοβόρο, ωστόσο είναι πιο υγιεινό τα παιδιά σας να τρώνε στο σχολείο το κολατσιό που εσείς τους έχετε ετοιμάσει παρά τα είδη που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία.

Αυτό γιατί, πολλές φορές τα είδη αυτά σύμφωνα με ελέγχους του ΚΕ.Π.ΚΑ (κέντρο προστασίας καταναλωτών) δεν πληρούν τους κανόνες υγιεινής ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα κυλικεία πωλούν είδη που απαγορεύονται σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

Η υγιεινή λύση είναι να ετοιμάζετε εσείς οι ίδιες το κολατσιό για το παιδί σας. Αν συμπεριλαμβάνει φρούτα και λαχανικά, φροντίζουμε να τα πλένουμε σχολαστικά, πριν τα συσκευάσουμε.

Αν το κολατσιό συμπεριλαμβάνει σούπες ή κρέμες, αυτό πρέπει να διατηρηθεί ζεστό έως ότου καταναλωθεί. Συνεπώς, χρησιμοποιείτε θερμός για να διατηρηθεί η σωστή θερμοκρασία.

Αν ετοιμάσετε σάντουιτς για το βλαστάρι σας, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε σκεύη που διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά και συμβάλλουν στην αποφυγή της αλλοίωσης των τροφών.

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να υπενθυμίσετε στα παιδιά σας να πλένουν καλά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό πριν γευματίσουν.