Το αποφάσισες. Θα το κάνεις. Είναι επέμβαση, ναι, αλλά την έχεις ανάγκη. Για την ψυχολογία σου, για τη διάθεσή σου. Μάθε τι πρέπει να γνωρίζεις πριν προχωρήσεις στην υλοποίηση της απόφασής σου.

Ο πλαστικός χειρουργός, Σπύρος Ιωαννίδης, σου δίνει χρήσιμες συμβουλές για το τί πρέπει να ξέρεις πριν προχωρήσεις στην επέμβαση:

– Πρέπει να το θέλεις πραγματικά εσύ η ίδια και να μην είναι απόφαση που την έχεις πάρει επειδή σε έχει επηρεάσει το περιβάλλον σου.

– Ο πιο σημαντικός συντελεστής στην επιτυχία μιας αισθητικής χειρουργικής επέμβασης είναι η επιλογή του πλαστικού χειρουργού. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι επιβεβλημένο να είστε ενήμεροι για τις γνώσεις, την ικανότητα και την εμπειρία του γιατρού που θα επιλέξετε. Καλό είναι να επισκεφθείς 2-3 πεπειραμένους ειδικούς πριν καταλήξεις σε ποιον θα κάνεις τελικά την επέμβαση.

– Αφού κάνεις την επέμβαση, θα μπορέσεις να επιστρέψεις την ίδια μέρα στο σπίτι σου. Κανονικά δεν μένει κανείς ασθενής μέσα στο νοσοκομείο. Όλοι μπορούν να φύγουν την ίδια μέρα -εκτός από ειδικά περιστατικά (π.χ καρδιακό ιστορικό κλπ.)

– Οι καπνιστές θα είναι καλό να σταματήσουν ή να περιορίσουν στο ελάχιστο το κάπνισμα μερικές εβδομάδες πριν την επέμβαση. Αυτό διασφαλίζει την ταχύτερη ανάρρωσή τους.

– Ο ειδικός μπορεί να σε συμβουλέψει για την επέμβαση που ταιριάζει σε εσένα. Από εκεί και πέρα κάθε άνθρωπος μπορεί να επιλέξει ό, τι θέλει. Πολλές φορές κάποιοι παρασύρονται από τη μόδα και ζητάνε πράγματα που δεν αρμόζουν, δεν ταιριάζουν στο σώμα ή το πρόσωπό τους. Υπάρχει, γενικά, μια ιδεοληψία ότι τα πάντα είναι εφικτά και εύκολα.

– Οι επεμβάσεις έχουν απλοποιηθεί στο μέγιστο και δεν παρουσιάζουν κινδύνους. Πάντα μπορεί να υπάρξουν παρενέργειες. Δεν υπάρχει επέμβαση που να μην έχει παρενέργειες. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται να προκύψει τίποτα το τόσο ανησυχητικό.

– Η πλαστική μπορεί να κρύψει την ηλικία, αλλά πάντα υπό προϋποθέσεις. Εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία είναι κανείς και την ποιότητα του δέρματος.

– Για όσες μετά από όλα αυτά τρέμουν στην ιδέα του χειρουργείου, υπάρχουν μέθοδοι αισθητικής επέμβασης χωρίς νυστέρι: οι γνωστές ενέσεις bottox, laser για την εξάλλειψη των στιγμάτων στα χέρια κ.α.

Πηγή: Tlife