Μια συνήθεια που δεν πρέπει να αμελείς όσον αφορά τα καλλυντικά σου, είναι ο καθαρισμός των πινέλων που χρησιμοποιείς για το μακιγιάζ.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την υγιεινή του προσώπου σου αλλά και για να διατηρήσεις τα πινέλα σου σε καλύτερη κατάσταση για περισσότερο χρόνο.

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις το ειδικό αντι-μικροβιακό καθαριστικό πινέλων απλά διάβασε παρακάτω πώς θα πετύχεις το σωστό καθαρισμό τους.

Σαπούνι για μωρά: Είναι ιδανικό για τον καθαρισμό των πινέλων σου αφού αυτά τα σαπούνια προορίζονται για υπερευαίσθητες επιδερμίδες και έχουν ήπια δράση. Βρέξε τις τρίχες του πινέλου με νερό και με λίγο σαπούνι και τρίψε μαλακά. Ξέπλυνε με νερό και επανέλαβε μέχρι να τις καθαρίσεις τελείως.

Υγρό καθαρισμού προσώπου: Ποιο προϊόν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο από αυτό με το οποίο καθαρίζεις το πρόσωπό σου; Έτσι λοιπόν θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και στα πινέλα σου, αφαιρώντας τα υπολείμματα μεικ-απ που έχουν παραμείνει.

Αντιβακτηριδιακό υγρό: Είναι πολύ σημαντικό επίσης να απομακρύνεις και τα βακτήρια από τα πινέλα σου, προκειμένου να παραμείνει η επιδερμίδα σου καθαρή. Ειδικά αν τα δανείζεις και σε φίλες σου, θα πρέπει να τα καθαρίζεις κάθε φορά πριν τα χρησιμοποιήσεις και πάλι εσύ.

Οινόπνευμα:
Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις κάτι, είναι να το απολυμάνεις πρώτα. Γι΄ αυτό γέμισε ένα μπολ με οινόπνευμα εντριβής και βούτηξε τα πινέλα σου μέσα με την κεφαλή των πινέλων προς τα κάτω. Άσε τις τρίχες για λίγο μέσα στο οινόπνευμα και μετά άφησε το πινέλο σου ανάποδα πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει.

Μωρομάντηλα: Άλλος ένας καλός τρόπος να καθαρίσεις τα πινέλα σου είναι τα μωρομάντηλα ή αν δεν έχεις, τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Πάρε ένα μαντηλάκι και στριφογύρισε το πινέλο σου πάνω σε αυτό. Μπορείς να επαναλάβεις μέχρι το πινέλο να μην αφήνει καθόλου χρώμα πάνω στο μαντηλάκι.

Νερό με ξύδι: Μην το φοβηθείς, είναι απολύτως φυσιολογικό να χρησιμοποιήσεις ξύδι εφόσον αποτελεί ένα φυσικό απολυμαντικό προϊόν. Μέσα σ΄ ένα μπολ βάλε 1 ½ ποτήρι νερό και ½ ποτήρι ξύδι. Τοποθέτησε μέσα τα πινέλα σου και τρίψε απαλά τις τρίχες του πινέλου με τα χέρια σου. Έπειτα ξέπλυνε με νερό.

Λάδι τεϊόδεντρου: Πολύ γνωστό για τα οφέλη του αποτελεί κι αυτό ένα φυσικό προϊόν καθαρισμού, γι΄ αυτό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, κάνοντας την ίδια διαδικασία με το ξύδι. Χρειάζεσαι 1 ½ ποτήρι νερό και ½ λάδι τεϊόδεντρου και απλά θα ανακατέψεις τα πινέλα σου μέσα στο διάλυμα και μετά θα τα αφήσεις να στεγνώσουν.

Χρήσιμες συμβουλές:

– Βρέξε μόνο τις τρίχες του πινέλου για να μην πάει νερό μέσα στη λαβή και αρχίσουν οι τρίχες να ξεκολλάνε (άσε τα πινέλα να στεγνώσουν ανάποδα για τον ίδιο λόγο).

– Πρόσεχε να είναι πάντα στεγνά τα πινέλα όταν τα χρησιμοποιείς.

– Καθάρισε τη λαβή των πινέλων με λίγο βαμβάκι και οινόπνευμα.

– Χρησιμοποίησε το κάθε πινέλο για το σκοπό του και μόνο.

– Καθάριζέ τα τακτικά, περίπου 1-2 φορές το μήνα τουλάχιστον.

– Να τα διατηρείς σε καθαρό μέρος.

Πηγή: womenonly.gr