Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνουν ο δήμος Φυλής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού, την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 19:00 στην Αίθουσα του δημαρχείου «Μελίνα Μερκούρη».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την αξία της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή και το ρόλο της εντός και εκτός της οικογένειας σήμερα, σε μια εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Οι ομιλήτριες, μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις, θα προσεγγίσουν τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες σε όλους τους ρόλους τους (ως μητέρες, σύζυγοι, νοικοκυρές, εργαζόμενες).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν σημαντικές γυναίκες που διακρίνονται για τη συμβολή τους στην κοινωνία και ειδικότερα μία γυναίκα από κάθε δημοτική ενότητα. Επίσης θα βραβευθούν οι γυναικείες αθλητικές ομάδες του δήμου Φυλής (μπάσκετ, βόλεϊ και πάλη).

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τις μελωδίες της γυναικείας χορωδίας του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η κα. Σταυρούλα Δήμου (Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής), η κα. Τασούλα Παμουκτσόγλου (Εκπρόσωπος Ένωσης Γυναικών Ελλάδος – Δρ. Κοινωνιολογίας), η κα. Κάλλη Καρατζά (Συγγραφέας), η κα. Νίκη Ρουμπάνη (Πρόεδρος Δικτύου Γυναικών Ευρώπης – Εκπαιδευτικός), κα. Βέφα Αλεξιάδου (Επιχειρηματίας), η κυρία Νατάσα Γκουτσικίδου (Συγγραφέας), καθώς και εκπρόσωπος από το «Άλμα Ζωής».