Αν το δέρμα του προσώπου σας είναι λιπαρό, υπάρχουν τρόποι για να το βοηθήσετε και ν’ αποκτήσει έτσι το πρόσωπό σας λάμψη όλο το 24ωρο. Έχετε, λοιπόν, υπόψη σας τα παρακάτω:

Πρωινή φροντίδα

Το λιπαρό δέρμα δε χρειάζεται μόνο φροντίδα το βράδυ αλλά και το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί μόνο ο βραδινός καθαρισμός του προσώπου με κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ, αλλά η ίδια διαδικασία πρέπει να γίνεται και το πρωί, έτσι ώστε ν’ απομακρύνεται από το δέρμα το σμήγμα που εκκρίνεται τη νύχτα.

Γιατί όμως; Γιατί το σμήγμα που πιθανώς συσσωρευτεί τη νύχτα, ενδεχομένως να φράξει τους πόρους του δέρματος και να δημιουργηθούν έτσι σπυράκια. Επιπλέον, τα λιπαρά δέρματα «λερώνονται» πιο γρήγορα από τα ξηρά, καθώς το σμήγμα κρατάει στην επιφάνεια του δέρματος τη σκόνη και τους διάφορους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Ο καθαρισμός ενός λιπαρού δέρματος πρέπει να γίνεται με απαλότητα. Και αυτό γιατί διαφορετικά το δέρμα μπορεί να αντιδράσει, παράγοντας ακόμα περισσότερο σμήγμα και παρουσιάζοντας ιδιαίτερη ευαισθησία. Γι’ αυτό, δε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σαπούνια, αλλά να προτιμάτε ηπιότερα προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα ζελ, που θα αφαιρείτε απ’ το πρόσωπό σας με άφθονο νερό.

Να θυμάστε
• Ο μεγαλύτερος εχθρός ενός λιπαρού δέρματος -στη διάρκεια της ημέρας- είναι η γυαλάδα.
• Ο μεγαλύτερος σύμμαχός του είναι κάθε προϊόν που το ενυδατώνει και δίνει στο πρόσωπο ματ όψη.
• Τα ενυδατικά προϊόντα έχουν το πλεονέκτημα ν’ απορροφώνται γρήγορα, οπότε το πρόσωπό σας είναι αμέσως έτοιμο για το μακιγιάζ.
• Το δέρμα στη διάρκεια της νύχτας αναζωογονείται. Επομένως το βράδυ είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για να το καθαρίζετε.
Μάσκες

Όμως και οι μάσκες από άργιλο βοηθούν αποτελεσματικά το λιπαρό δέρμα, αφού απορροφούν τη λιπαρότητα, απομακρύνουν την περίσσεια σμήγματος και συσφίγγουν τους πόρους.

Προσοχή, όμως, γιατί οι μάσκες αργίλου ξηραίνουν το δέρμα. Επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στην περιοχή γύρω από το στόμα και τα μάτια, που είναι οι πιο ευαίσθητες ζώνες του προσώπου.

Αν στο πρόσωπό σας υπάρχουν σπυράκια, για να τα καταπολεμήσετε, χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα που τα μαραίνουν και εφαρμόζονται τοπικά. Μετά από μια με δυο εφαρμογές τα σπυράκια θα εξαφανιστούν.

Πηγή: belife.gr