Τα ζευγάρια που μένουν παντρεμένα για επτά χρόνια έχουν πολλές πιθανότητες να παραμείνουν μαζί «ενωμένοι» με τα δεσμά του γάμου για πάντα!

Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Marriage Foundation, που βασίστηκε σε επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Μεγάλης Βρετανίας, τα «επτά χρόνια φαγούρας» είναι… μύθος! Αντίθετα, από τη στιγμή που δύο σύζυγοι έχουν αντέξει για τόσο διάστημα, ο γάμος τους έχει αυξημένες πιθανότητες να διαρκέσει… εις τον αιώνα τον άπαντα!

Μετά από δέκα χρόνια συζυγικής ζωής, οι πιθανότητες να πάρει κανείς διαζύγιο πέφτουν κατά 50%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι πιθανότητες για ένα διαζύγιο είναι πολύ μεγαλύτερες στα πρώτα χρόνια ενός γάμου, κι αυτό συμβαίνει συνήθως γιατί πολλοί άντρες και γυναίκες δεν επιλέγουν σωστά το «άλλο τους μισό».

Μάλιστα, οι συγγραφείς της διαφωνούν με την ιδέα της συγκατοίκησης που επιτρέπει σε «ακατάλληλα ζευγάρια» να συμβιώνουν, αντί να παίρνουν μια σταθερή απόφαση σχετικά με το ποιον άνθρωπο θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι έχει 39% πιθανότητες να πάρει διαζύγιο, όμως το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στα τέσσερα με πέντε χρόνια γάμου. Μετά από την πρώτη πενταετία όμως οι πιθανότητες τους να «κρατήσουν ως ζευγάρι» βελτιώνονται και στην πρώτη δεκαετία έγγαμης ζωής οι πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο πέφτουν στο 20%.

Μόνο ένα στα 100 ζευγάρια που έχουν παραμείνει μαζί για περισσότερα από 40 χρόνια θα χωρίσουν για άλλο λόγο πέρα από το… θάνατο.