Διαβάστε μικρά μυστικά και τρόπους προκειμένου να αυξήσετε τις επιδόσεις σας στο γυμναστήριο…

Μέντα για περισσότερη αντοχή

Τόσο οι ψυχολόγοι όσο και οι ειδικοί της όσφρησης πιστεύουν πως διάφορα αρώματα φυτών είναι σε θέση να αυξάνουν την αντοχή μας.

Σε σχετική έρευνα, 40 άτομα έτρεξαν για 15 λεπτά, αφού προηγουμένως τους ζητήθηκε να εισπνεύσουν μέντα, γιασεμί και κάτι άοσμο. Όσοι λοιπόν απ’ αυτούς μύρισαν μέντα, έδειξαν να έχουν αργότερους ρυθμούς, αλλά περισσότερη αντοχή…

Γιατί λοιπόν κι εσείς όταν γυμνάζεστε να μην εισπνέετε άρωμα μέντας από ένα χαρτομάντιλο, το οποίο θα έχετε εμποτίσει με μερικές σταγόνες απ’ το αρωματικό αυτό φυτό, για ν’ αποκτήσετε μεγαλύτερη αντοχή;

Όσοι πάλι θέλετε να χαλαρώσετε τους μυς σας, δοκιμάστε το λάδι από γιασεμί ή αν κάνετε γιόγκα, προτιμήστε το λάδι κανέλας.

Δυνατή μουσική για σκληρή άσκηση

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί στα σύγχρονα γυμναστήρια υπάρχουν γιγαντοοθόνες που παίζουν συνέχεια βιντεοκλίπ;

Οι οθόνες αυτές δεν αποτελούν μέρος του ντεκόρ, αλλά ένα μέσο για να σας τονώνει και να σας κάνει να γυμνάζεστε σκληρότερα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η δυνατή μουσική μπορεί να τονώσει ακόμα κι εκείνον που βαριέται.

Μάλιστα, σχετικές έρευνες κατέδειξαν πως η αποδοτικότητα αυτού που γυμνάζεται μπορεί να βελτιωθεί μέχρι και 13%, αν ακούει συγχρόνως και την ανάλογη μουσική.

Τρώτε μετά το γυμναστήριο; Κακώς!

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, αν ακολουθείτε πρόγραμμα ελέγχου του βάρους σας, καλύτερα να μην τρώτε 2-3 ώρες μετά την άσκηση.

Γιατί; Επειδή για το συγκεκριμένο διάστημα, το σώμα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ενέργεια από τις λιπαποθήκες του, δηλαδή να καίει λίπος. Οι λεπτές λοιπόν προτιμήστε ένα φρούτο.

Το κολύμπι ανοίγει την όρεξη

Έρευνα του πανεπιστημίου της Φλώριντας διαπίστωσε ότι τρώγοντας μετά το κολύμπι καταναλώνουμε 44% περισσότερες θερμίδες από ό, τι μετά το τρέξιμο ή την ποδηλασία.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή η χαμηλή θερμοκρασία του νερού αυξάνει την ανάγκη μας για ενέργεια κι έτσι τρώμε περισσότερο.

Όσοι λοιπόν επιλέξετε για άσκηση την κολύμβηση, τρώτε κάποιο υγιεινό σνακ αμέσως μετά, ώστε ν’ αποφύγετε την… επιδρομή στο ψυγείο σας με το που γυρίσετε στο σπίτι.

Η απογευματινή άσκηση είναι η καλύτερη!

Ίσως να σας βολεύει να γυμνάζεστε το πρωί, προτού πάτε στη δουλειά σας. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πρωινές ώρες δεν ταιριάζουν με το ρολόι του σώματος.

Κατ’ αυτούς, η άσκηση μετά τις 5 το απόγευμα είναι προτιμότερη, αφού το σώμα αυτές τις ώρες είναι πιο ευέλικτο, καθώς οι μύες έχουν ενεργοποιηθεί και οι πνεύμονες λειτουργούν καλύτερα.

Οι πρωινές ώρες είναι καταλληλότερες για γιόγκα και στρέτσινγκ και οι απογευματινές για εντατικότερη γυμναστική.

Πηγή: belife.gr