Καημός των ανθρώπων κάθε καλοκαίρι, όσο κι αν δεν το παραδέχονται, είναι να πάρουν λίγο χρώμα. Έτσι, οι περισσότεροι και ειδικά οι περισσότερες, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν στον εαυτό τους, εκτίθενται στον ήλιο χρησιμοποιώντας αντηλιακά χωρίς δείκτη προστασίας.

Όμως, επιβάλλεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την έκθεσή σας. Έτσι, αν η επιδερμίδα σας είναι λευκή, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στα αντηλιακά.

Για παράδειγμα, πάρτε ένα με υψηλό δείκτη προστασίας και να βάζετε διαρκώς. Να μάθετε να κάνετε ηλιοθεραπεία όταν η ακτινοβολία του ήλιου δεν είναι τόσο έντονη όπως για παράδειγμα πριν τις 11 το πρωί ή μετά τις 4 το απόγευμα.

Το δέρμα σας θα αρχίσει σταδιακά να μαυρίζει και έτσι θα μπορείτε να βρεθείτε πιο εύκολα κάτω από τον ήλιο χωρίς να καείτε.

Μόλις αποκτήσετε λίγο χρώμα, μπορείτε να μειώνετε – εάν θέλετε- το δείκτη προστασίας του αντηλιακού αλλά καλό είναι να μην είναι λιγότερο από 30 SPF.

Αν πάντως, μείνετε παραπάνω ώρα στον ήλιο από αυτή που αντέχει η επιδερμίδα σας, θα εμφανίσετε κοκκινίλες. Βάλτε σε αυτή την περίπτωση μια ενυδατική και μην εκτεθείτε μέχρι αυτές να εξαφανιστούν τελείως.