Αποφεύγοντας μερικά βασικά λάθη στην εμφάνισή σας μπορείτε να «κερδίσετε» χρόνια…

Προσοχή στο make up

Δώσε σημασία στον τρόπο που το απλώνεις. Να χρησιμοποιείς πάντα κάποιο πινέλο ή σφουγγάρι ειδικό, ώστε να μην συγκεντρώνεται προϊόν στα σημεία που έχεις γραμμές έκφρασης ή ρυτίδες και τις υπερτονίζεις.

Απόφυγετε το eyeliner

Αν έχουν αρχίσει να δημιουργούνται οι πρώτες ρυτίδες γύρω από τα μάτια, και κυρίως, στο πόδι της χήνας, καλό είναι να καμουφλάρεις την περιοχή έξυπνα. Ένα μαύρο eyeliner ή ένα έντονο περίγραμμα με μαύρο μολύβι το μόνο που θα καταφέρει είναι να τονίσει το πρόβλημα.

Κάντε σύμμαχο το scrub

Όσο πιο πολύ μεγαλώνεις, τόσο πιο πολλά νεκρά κύτταρα έχεις να πετάξεις από πάνω σου. Ένα απολεπιστικό προϊόν 2 φορές την εβδομάδα αρκεί για να τα απομακρύνει και να κάνει το πρόσωπό σου να λάμπει.

Διάλεξτε το σωστό κραγιόν

Τα κραγιόν με μεταλλική ή ιριδίζουσα λάμψη μπορεί να δείχνουν ωραία στα ντεφιλέ αλλά μετά τα 38 με 40 δεν κολακεύουν και ιδιαίτερα. Προτίμησε ένα κραγιόν με διακριτική λάμψη, χωρίς μικροπαγιέτες.

Έξυπνο κούρεμα

Όσο πιο σωστά είναι κουρεμένα τα μαλλιά σου τόσο πιο πολλά χρόνια κερδίζεις. Απόφυγε τα πολύ μονοκόμματα κουρέματα χωρίς κίνηση. Θα βαρύνουν το πρόσωπό σου χωρίς λόγο. Το σωστό φιλάρισμα αντιθέτως κάνει θαύματα.

Όχι στις ψυχρές σκιές

Οι μεταλλικές ή ματ σκιές σε ψυχρές αποχρώσεις είναι αρκετά άκομψες καθώς υπογραμμίζουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες σε υπερβολικό βαθμό. Πειραματίσου με πιο ζεστές και γήινες αποχρώσεις σε υφή πούδρας.

«Ηλιοκαμμένο» λάθος

Σίγουρα όλες μας θέλουμε να δείχνουμε σχεδόν όλο τον χρόνο σαν να έχουμε μόλις γυρίσει από εξωτικές διακοπές. Όμως το ψεύτικο μπρονζέ look μπορεί να αποβεί μοιραίο πολλές φορές. Κι αυτό γιατί οι κίτρινες και καφέ αποχρώσεις που περιέχει κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή και κουρασμένη. Καλό είναι να αναμίξεις την μπρονζέ σου πούδρα με ένα ροζ ρουζ.

Κονσίλερ με μέτρο

Το κονσίλερ στην υπερβολή του μπορεί να δείξει εξίσου αποτρεπτικό με τους μαύρους κύκλους. Το μυστικό είναι να ξεκινήσεις με λίγη ποσότητα. Να το απλώσεις με ταμποναριστές κινήσεις γύρω από την περιοχή των ματιών και να το φωτίσεις με μια διάφανη πούδρα από πάνω.

Πηγή: stylewatch.gr