Ο καιρός επιτάσσει σύντομες αποδράσεις- έστω και λίγο μακριά από την Αθήνα, σε κάποιο φιλικό σπίτι. Άλλωστε, χρήματα για μακρινές εκδρομές πλέον δεν υπάρχουν…

Το θέμα είναι τι γίνεται με τη διατροφή μας όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. Είναι σύνηθες μάλιστα ότι τις περισσότερες φορές «ξεφεύγουμε» από το καθιερωμένο πρόγραμμα διατροφής.

Γι’ αυτό καλό είναι εάν υπάρχει κάποιος διαιτολόγος που σας παρακολουθεί, να τον συμβουλευτείτε και να συζητήσετε μαζί του για το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Στην περίπτωση πάντως που δεν ξέρετε (ούτε και στο περίπου) τι θα φάτε, ιδού κάποιες συμβουλές για να μη… βγείτε εκτός προγράμματος.

Πρώτον, είναι πολύ σημαντικό να έχετε πάρει μαζί σας κάποια ξερά φρούτα χωρίς ζάχαρη για να μην τρώτε διαρκώς. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι μετά το πέρας τριών ωρών, πρέπει κάτι να φάτε. Κανείς δεν σας απαγόρευσε να δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα αλλά να θυμάστε ότι όταν μπορείτε, είναι καλό να προσθέσετε αρκετά φρέσκα λαχανικά χωρίς πολύ λάδι, τα οποία, ως γνωστόν, δεν περιέχουν πολλές θερμίδες.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η ποσότητα του λαδιού στη σαλάτα. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να ζητήσετε εσείς να το τοποθετήσετε. Ακόμη, εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο γλυκό, η καλύτερη ώρα είναι το απόγευμα και για το βράδυ πρέπει πάντα να επιλέγετε άπαχο κρέας το οποίο θα συνοδεύετε με μια σαλάτα.