Μπορεί η αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού να αποτελεί έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεχτείς την… επεκτατική πολιτική της. Για να της χαλάσεις τα σχέδια, πρέπει να την αντιμετωπίσεις ως κομμάτι του γενικότερου συνόλου που λέγεται οργανισμός. Τρεις εναλλακτικές θεραπείες δίνουν τη χαριστική βολή.

Αρωματοθεραπευτής

Αιθέρια έλαια: Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες εμφάνισής της είναι τα προβλήματα της λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας. Η φύση όμως έχει προνοήσει, ώστε, με την κατάλληλη χρήση, διάφορα αιθέρια έλαια να τη διευκολύνουν και να δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα. Πρόσθεσε λοιπόν στις «συμμαχικές δυνάμεις» τα ονόματα: Juniper, Geranium, Cedar Wood, Cypress και Niaouli.

Τι να κάνεις: Χρησιμοποίησε τα αιθέρια έλαια στο ντους σου ή για μασάζ. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να έχεις και έναν ειδικό έλαιο-μεταφορέα, που μπορεί για παράδειγμα να είναι Hazelnut ή Almond Oil. Σε αυτό θα προσθέτεις τον αριθμό σταγόνων του ελαίου που θα σου συστήσει ο αρωματοθεραπευτής, ανάλογα με τον τύπο της κυτταρίτιδάς σου, και θα εφαρμόζεις τις τεχνικές που θα σου υποδείξει.

Βελονιστής

Γιατί: Το βασικό πλεονέκτημα του βελονισμού είναι ότι, αν τον εμπιστευτείς, δεν πρόκειται να έχεις παράπλευρες απώλειες, καθώς δεν υπάρχουν ούτε παρενέργειες ούτε επιπλοκές. Στην ουσία, αυτό που κάνει είναι να θέτει σε λειτουργία τους θεραπευτικούς μηχανισμούς του ίδιου του οργανισμού σου και να αντιμετωπίζει το πρόβλημα εκ των έσω αποτελεσματικά.

Τι να κάνεις: Κλείσε ραντεβού με βελονιστή. Αφού διαπιστώσει την έκταση του προβλήματος, θα σου συστήσει τον κατάλληλο αριθμό συνεδριών. Το πιθανότερο είναι για την κυτταρίτιδα, να κρίνει απαραίτητο -για αρχή- έναν κύκλο 12 συνεδριών. Ασκώντας πίεση στα σημεία που έχεις κυτταρίτιδα και σε άλλα σημεία που σχετίζονται με την αποθήκευση λίπους, θα δεις αποτελέσματα μετά από 3-4 επισκέψεις.

Ρεφλεξολόγος

Από τα άκρα: Η αποτελεσματικότητα της ρεφλεξολογίας στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αγγίζει το 80%. Ως ολιστική μέθοδος, όμως, ενισχύει τον οργανισμό στο σύνολό του, προσφέροντας τόνωση και ευεξία. Παράλληλα με τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία ζωτικών οργάνων. Έτσι, εκτός από θεαματικό το αποτέλεσμα, είναι και διαρκές.

Τι να κάνεις: Ο ρεφλεξολόγος, ανάλογα με τον τύπο και την έκταση της κυτταρίτιδας θα κρίνει πόσες συνεδρίες χρειάζεσαι. Το πιθανότερο είναι να κινηθείτε ανάμεσα στις 7-15 συνεδρίες των 25-40 λεπτών. Αν ταυτόχρονα με την ολιστική ενεργοποίηση που θα σου προσφέρει, ακολουθήσεις και ισορροπημένη διατροφή με σωστούς συνδυασμούς, αποχαιρέτα την όψη φλοιού πορτοκαλιού μια για πάντα.

Πηγή: myself.gr